Hom, el fanal que funciona amb energia solar

Sostenible.cat
08/06/2009

Què sóc?  Làmpada autònoma per a exteriors, moderna, funcional i d'alt rendiment. Mitjançant panells fotovoltaics, capta i emmagatzema energia solar obtenint com a resultat un sistema d'il·luminació d'alta eficiència. Cada farola il·lumina a través de 30 leds d'alta potència i d'última generació. En ser una làmpada independent, no necessita que es facin obres per a la seva instal·lació de manera que es pot ubicar a zones aïllades o distanciades dels nuclis amb electricitat.

En quina/es fase/s sóc més sostenible? Per què?

-Utilització: durant el seu ús no genera calor, no necessita manteniment i dóna llum durant tota la nit, inclús a l'hivern. A més es tracta d'un producte molt durable (la seva vida útil és de 50.000 hores). Mentre funciona no consumeix energia (suposant un estalvi de 255,5 kWh/any) i per tant suposa una reducció de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.

Més informació sobre aquests fanals (PDF)

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Especial ECOdissenys a 'Sostenible':

1. Öko-ball, la bola per rentar sense sabó 
2. RD4, la cadira feta 100% amb plàstic reciclat
3. Wattson, quanta energia consumim a casa?
4. Taules i cadires que abans eren bicicletes
5. Polartec, teixits fets amb plàstic reciclat
6. iUnika Gyy: un portàtil lliure, solar i biodegradable
7. Bosses i carteres fetes 100% amb càmeres de pneumàtic reutilitzat

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Aquest guardó, adreçat a dissenyadors, fabricants i estudiants de Catalunya, reconeix les estratègies i productes en el mercat o en desenvolupament dissenyats, fabricats o executats a Catalunya que integrin en el seu disseny consideracions per millorar el seu comportament ambiental al llarg del seu cicle de vida, i contribueixin a l’economia circular. El període d’inscripció és del 15 de gener fins el 28 de febrer 2019.

Article

Vídeo-resum del projecte d'investigació "Estratègies d'adaptació al canvi climàtic de la ramaderia extensiva espanyola: una perspectiva social" de la Càtedra d'Agroecologia UVic-UCC. Amb el recolzament de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Article

El Centre de Formació del Laberint celebra el seu 25è aniversari formant aficionats i tècnics en l'art de la jardineria i el paisatgisme. En aquest vídeo, alguns dels protagonistes del Centre de Formació durant aquests 25 anys repassen la història i l'èxit d'aquesta institució.

Butlletí