Granollers se suma a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

16/09/2022 - 10:40

Del 3 a l’11 d’octubre es proposen sis activitats de sensibilització sobre la necessitat d’implantar un nou model energètic

Amb motiu de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2022, que se celebra del 26 de setembre al 13 d’octubre, l’Ajuntament de Granollers organitza un seguit d’activitats amb una programació conjunta del Servei de Medi Ambient i d’Espais Verds i Granollers Rehabilitació Energètica.

L’Institut Català d’Energia i les diputacions provincials, impulsores d’aquesta campanya, l’han centrat en la necessitat d'implementar un nou model energètic basat en l’eficiència energètica, la producció d'energia d'origen renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquest nou model. Per aquest motiu, la programació oferirà l’oportunitat d’accedir a dues jornades de portes obertes a instal·lacions d’energia fotovoltaica. Així, el dilluns 3 d’octubre, de 10 a 12 h, els centres educatius que ho hagin demanat amb anticipació podran visitar Estabanell Energia (c. del Rec, 26) per conèixer les seves instal·lacions de fotovoltaica i emmagatzematge.

El dissabte 8 d’octubre, de 10 a 13.30 h, es faran també portes obertes a tota la ciutadania a les instal·lacions fotovoltaiques de l’Escola Municipal del Treball (c. Roger de Flor, 66). En aquest institut hi ha un total de 233 mòduls fotovoltaics distribuïts en dues cobertes per a l’autoconsum instantani, a més de ser un equipament que s’escalfa amb calderes alimentades de biomassa.

El mateix dissabte 8 d’octubre, també de 10 a 13.30 h i a l’Escola Municipal de Treball, es pot participar en un escape room sobre energia climàtica, adreçada al públic en general. En aquesta activitat es donaran a conèixer els reptes ambientals a què ens enfrontem i les oportunitats:  els límits del planeta, els microplàstics a les platges, l’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle, els efectes del canvi climàtic, la petjada hídrica, el consum de proximitat, l’economia circular, l’eficiència energètica i la biomassa dels boscos.

Per a les dues activitats del dia 8 d’octubre cal fer inscripció prèvia a bioenergia@granollers.cat o emplenant aquest formulari.

Les propostes de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible a Granollers inclouen també tres xerrades. La primera serà el dimarts 4 d’octubre, de 19 a 20 h a Can Jonch (c. del Rec, 19) i se centrarà en les comunitats energètiques locals. Les comunitats energètiques impliquen a diferents actors locals (ajuntaments, agents socials i econòmics i ciutadania) de forma conjunta i sense ànim de lucre, amb la intenció de produir energia, compartir-la, o establint mecanismes de gestió i estalvi energètic. El dilluns 10 d’octubre, a les 13 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Granollers, es farà una xerrada sobre els mapes interactius de consums energètics i d’aigua a Granollers. Gràcies a la col·laboració de les companyies distribuïdores, durant el darrer any s’ha elaborat una visualització interactiva dels consums energètics i d’aigua a la ciutat, des d’on poder fer consultes d'acord a l'interès de cada usuari. El coneixement d'aquesta informació ajuda en la presa de decisions en àmbits com l'urbanisme, l’habitatge, la protecció civil i el benestar social, amb criteris de transició energètica i adaptació al canvi climàtic, alhora que permet fer el seguiment de l'evolució del municipi cap als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). I, per últim, el dimarts 11 d’octubre, de 19 a 20 h a Can Jonch, es farà una xerrada sobre ajuts per a la rehabilitació energètica d’habitatges. Com és sabut la ciutadania de Granollers pot obtenir actualment importants subvencions europees i municipals per fer actuacions de rehabilitació i convertir els habitatges en més sostenibles i confortables. En aquesta xerrada s’explicarà el detall d’aquests ajuts i l’acompanyament integral que el personal de l’oficina Granollers Rehabilitació Energètica fa a les persones interessades a rehabilitar.

Més informació sobre la Setmana de l’Energia 2022 
Nota de premsa 

 

 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Article

Lliurat per la Fundació Impulsa Talentum en el marc de la Fira ISE 2024 que se celebra al Recinte Firal Gran Via

Article
Informació per a comunitats energètiques

El Consell Comarcal del Vallès Oriental posa en marxa un servei d’assessorament energètic per a empreses. Està dirigit a petites i mitjanes empreses dels polígons de la comarca.

Article

El tanatori de Granollers ha estrenat recentment una instal·lació fotovoltaica a la coberta de l’equipament que cobrirà el 54% de les necessitats totals d’energia elèctrica d’aquesta instal·lació. 

Butlletí