Girona, Regió Sensible a l’Aigua

Font: Somriu.net

10/09/2019 - 08:00

El projecte PECT “Girona, regió sensible a l’aigua” s’erigeix per fer front al risc quantitatiu i qualitatiu de les aigües del Baix Ter.

A partir de la implementació de nous models de gestió i d’infraestructures sostenibles basades en la innovació tecnològica, el projecte “Girona, regió sensible a l’aigua” pretén convertir-se en un referent territorial i internacional millorant la gestió i ús de l’aigua i consolidant la nova cultura de l’aigua en la societat al territori del Baix Ter.

Les aigües del Ter es troben en risc quantitatiu i qualitatiu, marcat per una menor garantia d’aigua i una pèrdua de resiliència hidrològica del riu. Aquesta situació dóna lloc a una situació de desequilibri hidrològic, on els valors naturals i ecològics s’han vist alterats.

 

El desequibri ecològic en dades

50% del cabal natural: El transvasament d’aigua del Ter és tan significatiu que al Baix Ter només hi arriba 50% de l’aigua que tindria de forma natural.

41% de les masses d’aigua superficials: L’excés de nitrats provoca el mal estat en un 41% de les masses d’aigua subterrànies a Catalunya.

5M de persones: El riu Ter i el Llobregat abasteixen quasi en solitari els gairebé 5 milions de persones de la gran àrea metropolitana de Barcelona.


 

Categories: 
Municipis: 
Gironès
Etiquetes: 

Relacionats

Acte
19/11/2019 - 19:00
Sala Miquel Diumé de l'Ajuntament de Girona
Article

El Congost és un dels pocs rius urbans a nivell europeu que, des de l’any 2006, està inclòs dins la Xarxa Natura 2000; la xarxa europea més important de conservació de la natura. 

Article

L’objectiu és que la llera del riu Ripoll presenti una vegetació herbàcia pròpia, amb espècies d’hidròfits adaptades a les condicions de la zona, que ajudin la fauna a refugiar-se on viu, millorin l’hàbitat i tinguin una bona resiliència a les freqüents pertorbacions pròpies de les dinàmiques naturals de l’espai.

Butlletí