Girona, Regió Sensible a l’Aigua

Font: Somriu.net

10/09/2019 - 08:00

El projecte PECT “Girona, regió sensible a l’aigua” s’erigeix per fer front al risc quantitatiu i qualitatiu de les aigües del Baix Ter.

A partir de la implementació de nous models de gestió i d’infraestructures sostenibles basades en la innovació tecnològica, el projecte “Girona, regió sensible a l’aigua” pretén convertir-se en un referent territorial i internacional millorant la gestió i ús de l’aigua i consolidant la nova cultura de l’aigua en la societat al territori del Baix Ter.

Les aigües del Ter es troben en risc quantitatiu i qualitatiu, marcat per una menor garantia d’aigua i una pèrdua de resiliència hidrològica del riu. Aquesta situació dóna lloc a una situació de desequilibri hidrològic, on els valors naturals i ecològics s’han vist alterats.

 

El desequibri ecològic en dades

50% del cabal natural: El transvasament d’aigua del Ter és tan significatiu que al Baix Ter només hi arriba 50% de l’aigua que tindria de forma natural.

41% de les masses d’aigua superficials: L’excés de nitrats provoca el mal estat en un 41% de les masses d’aigua subterrànies a Catalunya.

5M de persones: El riu Ter i el Llobregat abasteixen quasi en solitari els gairebé 5 milions de persones de la gran àrea metropolitana de Barcelona.


 

Categories: 
Municipis: 
Gironès
Etiquetes: 

Relacionats

Acte
19/11/2019 - 19:00
Sala Miquel Diumé de l'Ajuntament de Girona
Article

El Congost és un dels pocs rius urbans a nivell europeu que, des de l’any 2006, està inclòs dins la Xarxa Natura 2000; la xarxa europea més important de conservació de la natura. 

Notícia
 

Un dels objectius dels pròxims anys de la nova direcció del Consorci Besòs tordera és impulsar l’economia circular. La nova Junta pel mandat 2019-2023 amb Josep Monràs al capdavant buscarà aconseguir més finançament a través de crear sinergies entre els diferents serveis de l’ens, com ara les depuradores.

Butlletí