Girona, Regió Sensible a l’Aigua

Font: Somriu.net

10/09/2019 - 08:00

El projecte PECT “Girona, regió sensible a l’aigua” s’erigeix per fer front al risc quantitatiu i qualitatiu de les aigües del Baix Ter.

A partir de la implementació de nous models de gestió i d’infraestructures sostenibles basades en la innovació tecnològica, el projecte “Girona, regió sensible a l’aigua” pretén convertir-se en un referent territorial i internacional millorant la gestió i ús de l’aigua i consolidant la nova cultura de l’aigua en la societat al territori del Baix Ter.

Les aigües del Ter es troben en risc quantitatiu i qualitatiu, marcat per una menor garantia d’aigua i una pèrdua de resiliència hidrològica del riu. Aquesta situació dóna lloc a una situació de desequilibri hidrològic, on els valors naturals i ecològics s’han vist alterats.

 

El desequibri ecològic en dades

50% del cabal natural: El transvasament d’aigua del Ter és tan significatiu que al Baix Ter només hi arriba 50% de l’aigua que tindria de forma natural.

41% de les masses d’aigua superficials: L’excés de nitrats provoca el mal estat en un 41% de les masses d’aigua subterrànies a Catalunya.

5M de persones: El riu Ter i el Llobregat abasteixen quasi en solitari els gairebé 5 milions de persones de la gran àrea metropolitana de Barcelona.


 

Categories: 
Municipis: 
Gironès
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El projecte té la finalitat de millorar la connexió entre el riu i la seva gent

Acte
19/11/2019 - 19:00
Sala Miquel Diumé de l'Ajuntament de Girona
Article

La trobada anual de l’economia i la cultura transformadores del Bages es reconverteix en un festival i cicle de xerrades a les xarxes. Hi haurà concerts d’Smoking Souls, Suu, JazzWoman i 2 Princeses Barbudes. A les xerrades es parlarà de cures, ecofeminisme, pantalles i infància i adolescència, i de les respostes locals davant la crisi. La festa es tancarà amb la projecció del documental ‘Aigua tèrbola. El negoci d’Agbar a Mèxic’. Un taller de vermut i un tast virtual de cervesa completaran el programa.

Butlletí