Fiscalitat ambiental a Sabadell

Font: Ajuntament de Sabadell
02/07/2012 - 00:00
L’Ajuntament promou més d’una vintena de bonificacions fiscals i subvenció en matèria de sostenibilitat

Amb la voluntat de promoure un desenvolupament social i econòmic que alhora sigui respectuós amb l'entorn natural i potenciï l'eficiència energètica, l'Ajuntament de Sabadell ha impulsat els darrers anys diverses bonificacions fiscals i també ha convocat diverses línies de subvenció. Ara, aquestes accions, que sumen més d'una vintena de propostes, agrupades en una quinzena d'apartats, s'han recollit en una publicació que també està disponible al web municipal.

Aquesta iniciativa s'emmarca en les accions de desenvolupament de l'Agenda 21 Local de Sabadell i la nova Agenda 21+10 (2011-2020), que va ratificar el compromís de l'Agenda 21 per introduir i promoure projectes i iniciatives de caràcter sostenible al terme municipal, tot incloent eines fiscals i d'altre tipus per afavorir comportaments, maquinària i equipaments amb menys impacte ambiental.

El regidor de Sostenibilitat i Gestió d'Ecosistemes, Ricard Estrada, considera que la fiscalitat ambiental és un element important de l'economia verda i per això des de l'Ajuntament han impulsat aquestes mesures.

La publicació recull accions estructurades en funció del subjecte o l'objecte de l'ajut o la bonificació (ciutadans, llars, empreses, escoles...). Entre les moltes mesures, una de les que Estrada ha volgut destacar és la que afavoreix la implantació de l'Agenda 21 Escolar, ja que, segons ell, són qüestions adreçades a la població més jove i que ajuden a transmetre a les famílies, a través dels seus fills i filles un nou model de gestionar l'entorn.

Per la seva part, el regidor d'Economia i Recursos Humans, Ramon Burgués, ha destacat que amb les accions impulsades pretenen promoure desenvolupament social i econòmic promovent alhora el respecte al medi ambient i a l'entorn.

Municipis: 
Vallès OccidentalSabadell

Relacionats

Article

El Vallès Occidental inicia una campanya per a sensibilitzar i informar la ciutadania sobre la situació de sequera i donar consells d’estalvi.

Notícia

L’Ajuntament de Sabadell i Vimusa impulsen la rehabilitació energètica del parc públic d’habitatges.

Butlletí