Finestres a la natura en temps de confinament

Canals de Youtube i Parcs de Catalunya en Street View

Font: Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya

02/04/2020 - 10:10

Des de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, i en temps de confinament, ens obren diverses finestres a la natura amb els seus canals a Youtube. També ja són visibles en format Street View i es poden recórrer virtualment dins Google Maps un total de 21 rutes de senderisme pels Parcs de Catalunya que gestiona el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

A la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, per exemple, hi trobareu el canal del falcó pelegrí del Parc Sant Llorenç, el canal de l'Astor del Parc de la Serralada Litoral, o l'Àguila Cuabarrada .

La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona està formada per 12 espais naturals d'alt valor paisatgístic, ecològic i cultural. Abasta 102.587 hectàrees de 100 municipis. Aquests municipis representen el 22% del territori i el 70% de la població de Catalunya. I posa a l'abast de la ciutadania centres d'informació i documentació, itineraris  senyalitzats i rutes guiades, museus i exposicions temporals, equipaments pedagògics i culturals, albergs, allotjaments rurals, àrees d'esplai i d'acampada, publicacions i audiovisuals, a més de cursos, tallers i estades ambientals; tot plegat per gaudir, conèixer i respectar el medi natural.

 

Els Parcs de Catalunya en Street View

Els amants del senderisme, la natura i els espais protegits, i la ciutadania en general, poden programar ara les seves rutes als Parcs de Catalunya amb una visita virtual prèvia. Més de 150 km de senders i 200.000 fotografies permeten recrear les 21 rutes naturals més espectaculars de diversos Parcs de Catalunya. Aquesta publicació de diverses rutes pels Parcs de Catalunya a Street View és fruit del conveni de col·laboració entre la multinacional nord-americana Google i la Generalitat de Catalunya, signat el mes de maig de 2014.

Ja són visibles en format Street View i es poden recórrer virtualment dins Google Maps un total de 21 rutes de senderisme pels Parcs de Catalunya que gestiona el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural: Aigüestortes i Estany de Sant Maurici; Alt Pirineu; Cadí-Moixeró; Pedraforca; Cap de Creus; Montgrí i Illes Medes; l’Albera; Serra de Montsant; els Ports; i Delta de l'Ebre. 

Aquests senders i les imatges que ofereixen aquests entorns privilegiats han estat gravats amb la més alta tecnologia òptica topogràfica (Trekker) de Google. Aquesta publicació és la culminació del projecte de digitalització desenvolupat des del mes de maig de 2014 fins ara amb l'objectiu de posar en valor el patrimoni natural i paisatgístic dels espais protegits de Catalunya.

Això ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Departament d'Agricultura i el personal tècnic dels Parcs de Catalunya, (que aporten el coneixement sobre les rutes i els indrets amb major valor i biodiversitat dels Parcs), el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya del Departament d'Empresa i Ocupació i, finalment, el personal tècnic de Google que aporta la tecnologia Trekker i la cessió dels equips que fan possible la publicació de les rutes a la plataforma Google Maps en format Street View.


 

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Article

La "Guia pràctica dels acords de custòdia del territori. Marc teòric i opcions jurídiques a Catalunya" vol aportar una visió general de la custòdia del territori i de com funcionen les diverses opcions jurídiques per formalitzar acords de custòdia, el principal instrument per desplegar aquesta estratègia de conservació de la natura.

Butlletí