Festa de cloenda del curs de l'Agenda 21 escolar a l'Hospitalet de Llobregat

10/06/2019 - 08:00
 

Prop de 300 infants i joves participen en diversos tallers i activitats d'educació i sensibilització ambiental als jardins del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala.

L’Agenda 21 escolar és un projecte conjunt d’Ajuntament i comunitat educativa que convida els centres escolars a dur a terme en la seva activitat diària accions concretes que contribueixin a la sostenibilitat i la cura del medi ambient.

En la festa de cloenda del curs, l’alumnat de primària i secundària dels centres educatius participants han compartit projectes i realitzat diversos tallers mediambientals, amb activitats que han comptat, entre d’altres, amb un autobús híbrid, un circuit de bicicletes, una cuina solar, pesca de residus, manualitats amb deixalles i jocs sobre eficiència energètica.

Els tallers han estat a càrrec de diverses entitats, institucions i empreses col·laboradores, com Solidança, TPK, El Casalet, BaixBus, ICAEN, Serveis Educatius Tecla Sala, Guàrdia Urbana, Àrea Metropolitana de Barcelona i Diputació de Barcelona.

A L’Hospitalet hi ha una trentena d’escoles i instituts adherits a l’Agenda 21 escolar, projecte que es va encetar l’any 2001. L’Ajuntament posa a disposició de la comunitat educativa un equip de suport i una guia metodològica d’orientació vers el desenvolupament sostenible, i cada centre que hi participa elabora la seva pròpia Agenda 21, amb accions concretes de cura del medi ambient.

D’altra banda, L’Hospitalet se suma un any més a la Setmana de la Natura, de l’1 al 9 de juny, amb diverses activitats mediambientals i de coneixement del medi natural que es faran als parcs metropolitans de les Planes, Can Buxeres i Bellvitge, al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient que se celebra el 5 de juny.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat

Relacionats

Article

Vuit centres educatius de L’Hospitalet Llobregat participen en la IX Marató RE-M de l’Energia.​

Article

Les Escoles Sostenibles de l'Hospitalet de Llobregat s'han tornat a trobar per celebrar l'acte de cloenda del curs.

Article

Nova temporada de les Jugatecambientals amb la celebració del 10è aniversari, que han congregat més de 250.000 participants en una dècada.

Butlletí