ESPECIAL AGENDA 2030 I MÓN LOCAL

Diferents visions ens ajuden a entendre quin es el repte d'aquest deseni
21/12/2020 - 20:41

L’Agenda 2030 és el nou full de ruta global per avançar vers el desenvolupament sostenible. Aprovada per Nacions Unides el 2015, inclou 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a assolir el 2030, els quals cobreixen la dimensió social, econòmica i ambiental de la sostenibilitat i aborden cinc grans àmbits: planeta, persones, prosperitat, pau i aliances.

El Govern de Catalunya s'hi ha compromès mitjançant l'elaboració del Pla nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 a Catalunya, amb la participació de tots els seus departaments, i l'impuls de l'Aliança Catalunya 2030, un partenariat entre actors públics i privats on es compartiran els compromisos de país per fer realitat els ODS. En aquest especial hem volgut donar veu a aquest actors, per esbrinar de quina manera els ODS són guia i indicador per construcció d'un món més sostenible. De manera destacada, atenem la incorporació de l'Agenda 2030 en les polítiques locals, ja que d'això en depèn en gran mesura, un 60% segons la pròpia ONU, l'assoliment efectiu de l'Agenda 2030. 

Podeu veure les entrevistes, opinió, bones pràctiques, recursos i notícies d'actualitat de les ciutats i pobles sobre l'Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible a la pàgina de l'Especial que hem preparat des de la redacció de Sostenible.cat, o en format butlletí.

També disposeu del nou apartat 2030 a la web per cercar els continguts de l'Agenda 2030 en general i en funció d'un ODS de partida (feu clic a les icones de més avall)


 

Relacionats

Butlletí