Es presenta el projecte Ecovall de Vall de Núria: un compromís amb la sostenibilitat i l'entorn natural

Font: FGC Turisme

12/09/2023 - 10:00

Aquesta iniciativa sobre sostenibilitat, energies renovables i gestió ambiental, s'implementa sota el paraigua dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

A través d'aquest projecte, Vall de Núria busca reduir la seva empremta de carboni i reforçar el seu compromís amb les energies netes. Actualment, el Tren Cremallera, l'única forma d'accés a Vall de Núria, funciona amb energia 100% solar. També tenen la certificació ISO 14001 de gestió ambiental per a totes les activitats de l'estació.

El Projecte Ecovall abasta una àmplia gamma d'accions que inclouen l'expansió de l'ús de l'energia geotèrmica, la substitució de vehicles de servei per models elèctrics 4x4 i la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Això converteix Vall de Núria en un model d'equipament compromès amb la preservació del medi ambient i la reducció de l'empremta de carboni.

A més de la presentació del Projecte Ecovall, els visitants de la Diada de Sant Gil van tenir l'oportunitat de veure l'exposició "1923: Josep Danés transforma Núria", commemorant els 100 anys de la col·locació de la pedra inaugural del complex del santuari-hotel. Aquest esdeveniment combina amb habilitat tradició i futur per assegurar un futur més sostenible per a Vall de Núria.
 


 

Municipis: 
Ripollès

Relacionats

Article

Reptes i resultats a les comarques de Girona

Article

Les Piscines Municipals de Manresa reduiran un 35% el consum energètic amb la posada en marxa de 500 plaques fotovoltaiques

Article

El programa pilot, en el que hi han participat vuit indústries, entre les quals Envernissats Roma de Tona, s’ha tancat de manera satisfactòria.

Butlletí