Es presenta el projecte Ecovall de Vall de Núria: un compromís amb la sostenibilitat i l'entorn natural

Font: FGC Turisme

12/09/2023 - 10:00

Aquesta iniciativa sobre sostenibilitat, energies renovables i gestió ambiental, s'implementa sota el paraigua dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

A través d'aquest projecte, Vall de Núria busca reduir la seva empremta de carboni i reforçar el seu compromís amb les energies netes. Actualment, el Tren Cremallera, l'única forma d'accés a Vall de Núria, funciona amb energia 100% solar. També tenen la certificació ISO 14001 de gestió ambiental per a totes les activitats de l'estació.

El Projecte Ecovall abasta una àmplia gamma d'accions que inclouen l'expansió de l'ús de l'energia geotèrmica, la substitució de vehicles de servei per models elèctrics 4x4 i la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Això converteix Vall de Núria en un model d'equipament compromès amb la preservació del medi ambient i la reducció de l'empremta de carboni.

A més de la presentació del Projecte Ecovall, els visitants de la Diada de Sant Gil van tenir l'oportunitat de veure l'exposició "1923: Josep Danés transforma Núria", commemorant els 100 anys de la col·locació de la pedra inaugural del complex del santuari-hotel. Aquest esdeveniment combina amb habilitat tradició i futur per assegurar un futur més sostenible per a Vall de Núria.
 


 

Municipis: 
Ripollès

Relacionats

Article

29 habitatges del barri de Montolivet ja funcionen amb l’energia que genera la instal·lació. Situada al teulat de les antigues escoles de Sant Pere Màrtir i a l’Escola Bressol Municipal, té una potència de 30 kW. L’Ajuntament d’Olot participa com un soci més de la comunitat energètica de Montolivet, que entra a formar part d’una prova pilot de digitalització de la Generalitat.

Article

Reptes i resultats a les comarques de Girona

Article

La web detalla el consum energètic i hídric dels equipaments municipals i les mesures preses per fomentar l’estalvi

Butlletí