Els Supercívics: descobreix el teu poder cívic

Font: Ajuntament de Les Franqueses del Vallès

04/05/2016 - 09:49

Al mes de maig l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès iniciarà la quarta campanya de civisme. L’edició focalitza l’atenció en el civisme i la bona convivència als espais comunitaris. L’objectiu és sensibilitzar als veïns i veïnes de la importància de seguir algunes recomanacions i normes bàsiques per conviure plegats.

La campanya compta amb Els Supercívics, uns personatges que sota el lema Descobreix el teu poder cívic, ensenyen com actuar per aconseguir espais i punts de trobada agradables per a tothom.

Es treballen quatre moments cívics: l’ús correcte de les papereres i els contenidors; el compliment de la normativa en la realització de les activitats domèstiques; l’escala com a espai comunitari; i el respecte del descans veïnal.

A banda de la difusió del material gràfic entre la ciutadania, des de l’àrea del Pla de Barris s’han ideat un conjunt d’accions adaptades a diferents edats. Per exemple, entre d’altres actuacions, a l’octubre es projectaran clips i es crearà un còmic basat en la convivència a l’àmbit comunitari a les escoles i instituts del municipi.

La campanya de civisme s’introdueix als instituts

Tot i que la campanya s’iniciarà oficialment la setmana vinent, els instituts El Til·ler i Lauro ja han participat en dinàmiques de grup per conèixer les principals pautes de conducte que fixa la campanya.

L’activitat va comptar amb la participació de més de 200 alumnes i va consistir en la formulació de cinc peguntes a petits grups de nois i noies. Les qüestions plantejades eren, per exemple, pots regar les plantes de la teva finestra a les 12 h del migdia?; si vols fer una festa a casa, quines consideracions has de tenir amb els veïns i veïnes?; veus adequat fer una rentadora a les 21 h de la nit?; o pots guardar alguna cosa al vestíbul o replà del meu edifici? Si totes les respostes donades eren correctes, el grup rebia un premi.

La realització d’aquesta activitat va ser possible gràcies al Programa d'Informació i Dinamització als Centres d' Ensenyament Secundari (PIDCES).


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalLes Franqueses del Vallès
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Nou programa d’activitats de La Fàbrica del Sol, un equipament d'educació ambiental promogut per l'Àrea d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona.un programa d’hivern preparat amb molta il·lusió per apropar-te l’ecologia urbana d’una manera lúdica i relaxada. 

Article

Localitzat dins l'Oficina de Turisme de la Platja, el nou espai permet gaudir de l'ecosistema dunar a través del vidre que separa les dunes reals. Es tracta d'un nou centre d'interpretació amb una museïtzació de l'espai moderna i avançada centrada en viure una experiència activa, immersiva i experimental.

Article

El programa Escoles + Sostenibles arriba als 20 anys d’edat, amb 361 centres educatius de la ciutat adherits, més del 50% del total de centres que hi ha a la ciutat.

Butlletí