Els Objectius de Desenvolupament Sostenible al món local

17/12/2020 - 21:56

La Diputació de Barcelona presenta la guia Els Objectius de Desenvolupament Sostenible al món local. Un document per conèixer els ODS i l’important paper dels governs locals i de la ciutadania en l’assoliment de l’Agenda 2030

L’Agenda 2030 pretén redundar en benefici de tothom i es compromet a no deixar ningú enrere i arribar a totes les persones amb necessitats o marginades, siguin on siguin, per tal de respondre als seus problemes i vulnerabilitats. Aquest és un dels fonaments més importants d’aquesta ambiciosa i transformadora Agenda, dels seus 17 ODS i de les 169 fites.

Tots els ODS tenen fites que apel·len directament a les responsabilitats locals. Els ajuntaments, com a nivell de l’administració més proper a la ciutadania, poden contribuir a l’assoliment de l’Agenda 2030 mitjançant diferents actuacions tant per alinear les polítiques municipals amb els ODS com per implicar la ciutadania i la resta d’agents del territori en el seu desplegament.

Des de la Diputació de Barcelona, es treballa per donar suport al món local a l’hora d’implementar l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i adaptar-los a la realitat local. Per això, entre d’altres actuacions, s'estan desenvolupant un seguit de recursos tècnics, econòmics i eines de comunicació i sensibilització per tal de facilitar aquesta implementació.

Conscients de la importància que la informació i la sensibilització en matèria d’Agenda 2030 i ODS tenen en la pròpia localització de l’Agenda, la Diputació de Barcelona presenta la guia Els Objectius de Desenvolupament Sostenible al mon local. Un document amb el què es vol donar a conèixer els 17 ODS de l’Agenda 2030 i, especialment, fer referència a l’important paper que els governs locals i la ciutadania han de jugar per implementar-la.

Per això, el document aporta alguns recursos i eines que poden ajudar als ens locals en l’assoliment dels ODS i dona idees a la ciutadania perquè s’hi impliquin.


 

Relacionats

Article

 

Descobreix què pots fer en el teu dia a dia per reduir els plàstics innecessaris que contaminen els ecosistemes i malmeten la teva salut.

Article

La Diputació de Barcelona ha aprovat la convocatòria de subvencions per a entitats ambientals sense ànim de lucre per al desenvolupament de projectes i activitats destinades a l’educació i sensibilització ambiental i a la participació ciutadana.

Article

Les iniciatives guanyadores, que han estat escollides entre 72 propostes presentades, han rebut un guardó que reconeix l’impacte mesurable en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS), ja siguin iniciatives empresarials, socials i de mitjans de comunicació o projectes educatius.

Butlletí