Els equipaments municipals de Parets del Vallès estalvien energia amb la Marató RE-M

25/04/2023 - 09:41

Una desena d’equipaments de Parets han participat en la 8a edició del projecte per l’estalvi energètic ‘Marató RE-M de l’Energia’.

Parets del Vallès ha celebrat la cloenda del projecte per l’estalvi energètic i la lluita contra la pobresa energètica i el canvi climàtic Marató RE-M de l’Energia. En el projecte hi han participat, enguany, una desena d’equipaments i durant l’acte de cloenda s’han presentat els resultats de l’estalvi al municipi que han significat 10,73 tones de CO₂ d’emissions durant quatre setmanes. Els estalvis que s’han produït en el conjunt d’equipaments dividits per sectors han estat de: 6.941 quilowatts hora en electricitat, 114.000 litres d’aigua i 48.737 quilowatts hora en gas.

En total, s’han estalviat 10,73 tones de CO₂ d’emissions.

Els equipaments que han participat enguany en el projecte d’estalvi energètic són: l’Escola Municipal Pau Vila, l’Escola Lluís Piquer, l’Escola Pompeu Fabra, l’Escola Vila Parietes, l’Escola Bressol La Cuna, Can Rajoler, Can Butjosa, la Piscina Can Butjosa, el Pavelló Municipal i la Policia Local de Parets.

L’objectiu de la campanya és la sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum de l’energia als edificis i equipaments públics, per aconseguir estalvi d’energia, i destinar l’estalvi econòmic obtingut a accions contra la pobresa energètica. En el projecte hi participen anualment municipis i ens públics per promoure aquests valors. La iniciativa va ser conceptualitzada per l'Origen, una empresa d’innovació, ecologia i comunicació que ha patentat la idea i la metodologia de treball REM (Redueix Energia i Millora) que treballa per al desenvolupament de la iniciativa.


 

Municipis: 
Vallès OrientalParets

Relacionats

Article

A principis d'aquest any, des de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) es va endegar el programa del Gestor Energètic per ajudar a les empreses dels polígons del territori i els propietaris de les naus en el seu camí cap a l'eficiència energètica.

Article
Informació per a comunitats energètiques

El Consell Comarcal del Vallès Oriental posa en marxa un servei d’assessorament energètic per a empreses. Està dirigit a petites i mitjanes empreses dels polígons de la comarca.

Article

Granollers posa en marxa el Pla d'Estalvi i Eficiència Energètica per accelerar la transició verda i ha presentat els mapes de consums energètics de la ciutat.​

Butlletí