El valor dels petits canvis

Redacció
11/05/2009 - 00:00

El llibre de les 3 R pretén apropar-nos al món que envolta el nostre cubell d'escombraries des d'una perspectiva innovadora, superant tòpics i despertant consciències cap a un nou model d'hàbits de consum. D'aquesta manera, cada cop que anem a comprar podrem començar a fer-nos aquestes preguntes:

Quin és l'origen d'aquest producte? Està produït o cultivat en la meva localitat? Si és un producte alimentari ... procedeix de l'agricultura i la ramaderia ecològica? Quina distància ha hagut de recórrer per arribar fins a la botiga? Qui ho ha fabricat? Disposa d'alguna ecoetiqueta el producte o l'empresa que el produeix? I el productor... disposa d'algun sistema de gestió ambiental com l'ISO 14001 o l'EMAS? Espero que els productors estiguin ben retribuïts i no existeixi cap tipus d'explotació infantil! Serà un producte de llarga durada? Està fabricat amb materials reciclats o reciclables? Podré reciclar el producte un cop esgotada la vida útil o el seu embalatge? És tòxic? Existeix una millor alternativa?

Reduir, reutilitzar i reciclar estalvia energia i recursos naturals, i redueix el tractament finalista -com l'abocament i la incineració- dels residus.

Susanna Martínez i Jordi Bigues -tots dos, col·laboradors habituals de Sostenible.cat- són els autors d'aquest llibre que, en un món de missatges poc clars i on els problemes ambientals semblen tan grans que nosaltres com a individus no podem canviar-los, ens va donant pistes i camins per començar a obtenir un impacte positiu en el món. La primera de totes, reduint el nostre impacte individual en la producció de residus.

Si vols saber tot el que pots estalviar i com reduir el teu cubell d'escombraries, encara que sigui només una mica, aquest és un llibre que pot ajudar. Com diuen els autors, "cada contribució positiva, per petita que sigui, pot ajudar".

Relacionats

Article

#ReciCLAR és la nova campanya que impulsa la Generalitat de Catalunya amb @ecoembes i @ecovidrio. És clar, és massa evident per no fer-ho. Diposita cada residu on toca.

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Notícia

Gran èxit els tallers sobre reciclatge domèstic per a persones grans dels centres residencials d'Igualada.

Butlletí