El tanatori de Granollers estrena una instal·lació fotovoltaica

Font: elNou.cat

12/04/2023 - 10:00

El tanatori de Granollers ha estrenat recentment una instal·lació fotovoltaica a la coberta de l’equipament que cobrirà el 54% de les necessitats totals d’energia elèctrica d’aquesta instal·lació. 

Està formada per 250 panells solars que estan repartits per bona part de la coberta del tanatori situat al carrer Veneçuela, al barri de la Font Verda.

La producció prevista és de 130.200 kW/h/any que permetran una reducció de les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera de 31 tones a l’any, segons han detallat fonts de la funerària Cabré Junqueras, que ha promogut la instal·lació. La inversió que s’ha fet és d’uns 76.000 euros. L’empresa Solar Tradex, de Mataró, s’ha fet càrrec dels treballs.

Una aplicació permet a la funerària Cabré Junqueras seguir, en temps real, la producció de la instal·lació fotovoltaica i el consum que fan les seves instal·lacions. Per ara, no s’ha instal·lat cap element que permeti visualitzar-ho també a les persones que visiten el tanatori. Fonts de l’empresa, recorden que el tanatori és un equipament que funciona les 24 hores del dia i que té consums importants d’electricitat.

Cabré Junqueras ja havia instal·lat plaques fotovoltaiques a la coberta del tanatori de Mataró, que també gestionen. Al Vallès Oriental, la funerària Monserdà va estrenar una instal·lació fotovoltaica al tanatori de Mollet el novembre passat.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Notícia

Des del mes de juny, que l’edifici on s’ubiquen els Serveis Socials, el Jutjat de Pau i la Policia Local compta amb una instal·lació de plaques solars capaç de generar al voltant d’un 27 % de l’energia que es consumeix a l’equipament.

Notícia

L'Ajuntament està realitzant un estudi per a la implantació d'energies renovables els equipaments municipals.

Notícia

La Biblioteca i l'edifici de l'Ajuntament també en disposaran en les pròximes setmanes.

Butlletí