El projecte Pla de Verd Urbà Sostenible que impulsa la Diputació de València ajudarà a gestionar els espais verds urbans

03/06/2019 - 08:23

L’objecte d’aquesta iniciativa és la creació d’una guia descriptiva per a l’estudi, anàlisi i generació de propostes d’àmbit municipal que ajuden a produir un pla estratègic per a la millora sostenible del verd urbà

El projecte Pla de Verd Urbà Sostenible (PVUS) que impulsa l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, és una ferramenta de planificació estratègica municipal per millorar la planificació, disseny i gestió dels espais verds urbans municipals i l’optimització de la inversió amb criteris sostenibles.

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha explicat que el PVUS, millora la qualitat de vida ciutadana “a partir de l’increment del verd als municipis i la seua transformació i gestió cap a la sostenibilitat, per aquest motiu des de l’administració provincial volem ajudar a introduir criteris de sostenibilitat i eficiència als ajuntaments del nostre territori”.

L’objecte d’aquesta iniciativa és la creació d’una guia descriptiva per a l’estudi, anàlisi i generació de propostes d’àmbit municipal que ajuden a produir un pla estratègic per a la millora sostenible del verd urbà. També, permet a la Diputació establir paràmetres estandarditzats que permetran reunir dades unificades com a base de coneixement de l’estat actual de les localitats.

Aquest projecte naix com a una necessitat per part dels municipis d’establir una metodologia pràctica per a l’elaboració d’un pla estratègic que permeta la millora de les seues àrees verdes, gestionades pels consistoris o per empreses externes que es dediquen a tal fi.

Els objectius que s’han de seguir des de cada municipi han d’estar detallats i especificats i programats en el temps, així com també tenir un pla en matèria de disseny i manteniment dels espais verds en funció de variables socials, ambientals, culturals i econòmics, sempre amb una perspectiva ecològica. A més, també caldrà tenir en compte un pla d’inversions i modificar la gestió per optimitzar els recursos, però sobretot encoratjar a la ciutadania i als agents implicats en l’àmbit municipal perquè es puga dur a terme.


 

Categories: 
Municipis: 
País ValenciàValència
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El corriol camanegre i l’ecosistema litoral” arriba a les escoles de la mà de la Diputació de València. L’àrea de Medi Ambient de la corporació oferix als ajuntaments una campanya informativa i de sensibilització dirigida a l’alumnat de Primària.

Article

El programa 50/50 es basa en la participació de les comunitats educatives amb la col·laboració dels ajuntaments

Article

El poble de Castellar-l’Oliveral compta, des de hui amb la primera comunitat local d’energia renovable de la ciutat. Esta instal·lació donarà servici a més de 40 famílies, que es convertiran en productores, usuàries i gestores de la seua pròpia energia. 

Butlletí