El projecte Pla de Verd Urbà Sostenible que impulsa la Diputació de València ajudarà a gestionar els espais verds urbans

03/06/2019 - 08:23

L’objecte d’aquesta iniciativa és la creació d’una guia descriptiva per a l’estudi, anàlisi i generació de propostes d’àmbit municipal que ajuden a produir un pla estratègic per a la millora sostenible del verd urbà

El projecte Pla de Verd Urbà Sostenible (PVUS) que impulsa l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, és una ferramenta de planificació estratègica municipal per millorar la planificació, disseny i gestió dels espais verds urbans municipals i l’optimització de la inversió amb criteris sostenibles.

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha explicat que el PVUS, millora la qualitat de vida ciutadana “a partir de l’increment del verd als municipis i la seua transformació i gestió cap a la sostenibilitat, per aquest motiu des de l’administració provincial volem ajudar a introduir criteris de sostenibilitat i eficiència als ajuntaments del nostre territori”.

L’objecte d’aquesta iniciativa és la creació d’una guia descriptiva per a l’estudi, anàlisi i generació de propostes d’àmbit municipal que ajuden a produir un pla estratègic per a la millora sostenible del verd urbà. També, permet a la Diputació establir paràmetres estandarditzats que permetran reunir dades unificades com a base de coneixement de l’estat actual de les localitats.

Aquest projecte naix com a una necessitat per part dels municipis d’establir una metodologia pràctica per a l’elaboració d’un pla estratègic que permeta la millora de les seues àrees verdes, gestionades pels consistoris o per empreses externes que es dediquen a tal fi.

Els objectius que s’han de seguir des de cada municipi han d’estar detallats i especificats i programats en el temps, així com també tenir un pla en matèria de disseny i manteniment dels espais verds en funció de variables socials, ambientals, culturals i econòmics, sempre amb una perspectiva ecològica. A més, també caldrà tenir en compte un pla d’inversions i modificar la gestió per optimitzar els recursos, però sobretot encoratjar a la ciutadania i als agents implicats en l’àmbit municipal perquè es puga dur a terme.


 

Categories: 
Municipis: 
País ValenciàValència
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

València inicia la seua Capitalitat Verda amb l'objectiu de liderar el futur de la sostenibilitat a Europa

Article

L’esdeveniment, que buscava promoure la sostenibilitat i conscienciació ambiental, amb especial atenció a l’ecosistema marí, va ser tot un èxit. En paral·lel, es va presentar el Llibre “El Futur que volem”.

Butlletí