El programa educatiu “Viu el Besòs” tanca el curs 2016-2017 amb la participació de prop de 5.000 estudiants procedents de 24 municipis

05/09/2017 - 09:42

Un total de 4.973 estudiants, procedents de 88 escoles de 24 municipis de la conca del Besòs, han participat durant el curs escolar 2016-2017 en el programa educatiu del Consorci Besòs Tordera “Viu el Besòs”.

De les 9 activitats que ofereix aquest programa, ‘Vida d’un riu’ ha estat novament la més sol·licitada, amb 2.028 alumnes. Es tracta d’un itinerari d’un dia durant el qual es visiten els tres punts d’un riu (curs alt, curs mitjà i curs baix). La resta d’activitats segons nombre d’assistents han estat ‘Coneguem la depuradora’ (750 alumnes), ‘El riu a l’escola’ (675), ‘Joc de l’aiguòmetre’ (475), ‘Bèsties i bestioles’ (405), ‘De la depuradora al riu’ (375), ‘Rius de conte’ (175), ‘Com tenir cura dels rius’ (75) i ‘L’estat ecològic dels rius’ (15).

En aquesta ocasió, els centres educatius han procedit de 24 municipis de la conca del Besòs: Badalona, Barberà del Vallès, Barcelona, Caldes de Montbui, Canovelles, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Figaró-Montmany, Granollers, La Garriga, La Llagosta, La Roca del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Lliçà d’Amunt, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Ripollet, Sant Feliu de Codines, Santa Coloma de Gramenet, Santa Eulàlia de Ronçana i Santa Perpètua de Mogoda.

El programa s’adreça principalment a estudiants de segon cicle d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria (ESO) i a estudiants de Batxillerat i Cicles formatius, així com a altres centres educatius específics.

Les escoles interessades poden obtenir més informació de cadascuna d’aquestes activitats a l’apartat Educació i promoció d’aquest web. Les inscripcions ja es poden formalitzar al telèfon 93 842 93 61 o a l’adreça electrònica apren@apren.cat d’Aprèn Serveis Mediambientals, empresa encarregada d’impartir el programa educatiu.

“Viu el Besòs” va néixer el curs 1995-1996. Des d’aleshores, han passat per aquest projecte més de 100.000 alumnes de diferents municipis de la conca del Besòs.


 

Relacionats

Article

Prop de 5.500 estudiants han participat en el programa educatiu ‘Descobreix el riu’ durant aquest curs escolar. Els alumnes han procedit d’una norantena de centres educatius de 33 municipis de les conques del Besòs i de la Tordera.

Article

La Fundació Rivus posa a disposició l’exposició sobre els amfibis i rèptils aquàtics presents a les conques del Besòs i de la Tordera.

Article

Lliurats els premis del VII Concurs de Dibuix “Descobreix el riu”, dedicat al blauet

Butlletí