El paper de les entitats en l’Agenda 2030: el cas d'Aligots de Girona

Font: Aligots

17/12/2020 - 22:16

L'entitat esportiva Aligots de Girona, és un exemple del paper que les entitats poden assumir per implementar i donar a conèixer l'Agenda 2030.

Aquesta entitat ha iniciat un procés de treball sobre la contribució del club a la sostenibilitat social, econòmica i ambiental, i ho fa alinenant-se amb l’Agenda 2030 i els ODS de la ONU.

ALIGOTS neix el 8 de juliol de 1998 a la Universitat de Girona amb la voluntat de poder realitzar esports federats, relacionar la Universitat amb la societat gironina i donar a conèixer les curses d’orientació a la província de Girona. Des del 2001 és una entitat independent de la universitat i, actualment, les activitats principals del club són la participació en curses i la formació en l’esport d’orientació. Participen en curses de: O-Peu, Rogaining, BTT-O i Raids, de Copa Catalana, Campionats de Catalunya, Lligues Espanyoles, Competicions internacionals i populars. L'entitat està formada per més de 300 socis de totes les edats, amb diferents nivells esportius i de compromís respecte al club.

Tota la societat està cridada a contribuir a l’Agenda 2030 i a l’assoliment dels seus objectius. Des del club i cadascú mitjançant petites actuacions del dia a dia es pot contribuir a un món millor.

Concretament a Aligots han iniciat un procés d’anàlisi amb l’objectiu de valorar en primer lloc de quina manera estan ara contribuint als ODS, i en segon lloc de quina manera hi podríen contribuir amb major mesura. 

Es tracta d’un procés intern que implicarà a la junta, però també a tots els socis i sòcies que hi vulguin participar. No vol ser només un procés d’anàlisi, sinó també un procés d’aprenentatge i presa de consciència per totes aquelles persones que formen part del club.

A la seva pàgina web han creat un apartat específic sobre l'Agenda 2030.


 

Municipis: 
GironèsGirona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El consistori estudiarà cas per cas cada centre per tal d’implementar mesures que permetin allunyar-ne els cotxes per reduir la perillositat i la contaminació i per fer entorns més agradables. Es treballarà en tres fases d’actuacions: d’implementació immediata, d’embelliment i de consolidació

Article

Es tracta d’una prova pilot impulsada per l'Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona a través del projecte GiroNat.

Notícia

 

Cinc ambaixadors donaran impuls a la Xarxa per al Desenvolupament Sostenible, que ha creat la Diputació de Girona

Butlletí