El Mapa de qualitat del cel nocturn a Catalunya

06/07/2017 - 11:45

El Mapa recull per primera vegada els resultats de les diferents campanyes d'avaluació de la qualitat del cel nocturn realitzades els darrers anys en un format de fàcil accés per a la ciutadania. La contaminació lumínica es caracteritza per l’augment del fons de brillantor del cel nocturn a causa de la dispersió de la llum procedent de la il·luminació artificial.

El visor del Mapa posa a disposició del ciutadà dues formes diferents de consulta de l’estat del cel nocturn. En la primera, es poden visualitzar els nivells de qualitat del cel nocturn en funció d’una classificació qualitativa de fàcil comprensió.

En la segona, es visualitzen els valors mitjans mesurats de brillantor del fons del cel i se n'ofereix el detall tècnic perquè sigui un bon recurs per a professionals.  

Es pot saber més sobre què és la contaminació lumínica a l'enllaç.

 


Relacionats

Article
Inici de les proves pilot de l’Aplicació mòbil per a la detecció de zones tranquil·les urbanes

L'entitat Science For Change coordina el projecte pilot SoundCollect, en el que s’està desenvolupant una eina gratuïta de ciència ciutadana que permet el monitoratge de dades del so a les zones urbanes tranquil·les. 

Article

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i el Consell de Protecció de la Natura publiquen els resultats del seminari sobre criteris i propostes per una implantació d’energies renovables compatibles amb la conservació i l’ús sostenible del medi natural i del paisatge.

Article

Barcelona Energia apel·la a la lluita contra el canvi climàtic amb l’ús d’energia renovable.

La comercialitzadora pública d’energia 100% renovable de l’àrea metropolitana de Barcelona llança una nova comunicació centrada a conscienciar sobre la necessitat de revertir els efectes de l’escalfament global.

Butlletí