El consum d'aigua domèstica a Terrassa baixa dels 100 litres per persona i dia

01/09/2023 - 09:35

L'Ajuntament de Terrassa ha dut a terme una campanya informativa i de conscienciació sobre la sequera durant els mesos de juny i juliol

En el segon trimestre de l'any, el consum mitjà d'ús domèstic a Terrassa ha estat de 99,61 litres/habitant/dia, una xifra inferior a la del primer trimestre d'aquest mateix any, quan el consum estava en 101,18 litres. El consum total d'aigua a la ciutat, que té en compte l'àmbit domèstic, el comercial, l'industrial i el municipal, ha baixat a una mitjana diària de 37.181.000 litres durant el mes de juny, quan la mitjana diària corresponent a tot el 2022, va ser de 40.323.000 litres. Els barris on s'ha produït un major descens han estat els de Sant Llorenç, Montserrat, Torre-sana, Vilardell, l'Antic Poble de Sant Pere, Vallparadís, Plaça Catalunya-Escola Industrial, Cementiri Vell, Can Palet, Can Jofresa i el Centre.

L'Ajuntament de Terrassa ha dut a terme, durant els mesos de juny i juliol, una campanya, definida conjuntament amb TAIGUA i l'Observatori de l'Aigua de Terrassa, per conscienciar la ciutadania de la necessitat d'adoptar mesures d'estalvi, quotidianes i senzilles, per afrontar la sequera que viu Catalunya des de fa mesos i, també, per informar de les restriccions marcades per la Generalitat. Des del 2 de juny i fins el passat dissabte, 5 d'agost, es van instal·lar a la via pública punts informatius que, durant aquestes setmanes, han anat canviant d'ubicació, passant per la placeta de la Font Trobada; els parcs de Vallparadís i de Sant Jordi; les places dels Drets Humans; de Lluís Companys; de Primer de Maig i del Progrés; els mercats municipals del Triomf i de la Independència i el Parc Vallès. També, els dimecres s'ha pogut veure una carpa informativa al Mercadal de Martí l'Humà, a l'avinguda de Béjar.

A més s'han editat 4.000 díptics, que les informadores ambientals han anat repartint i explicant, amb consells i suggeriments sobre com cada persona pot estalviar aigua a casa seva. Per al tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Xavier Cardona, s'ha aconseguit un dels principals objectius de la campanya: «en el darrer trimestre finalment hem trencat la barrera dels 100 litres per persona i dia. I ho hem aconseguit perquè cadascú de nosaltres hem estalviat 1,5 litre d'aigua al dia, que és el mateix que conté una ampolla envasada. Una xifra que, d'entrada, ens pot sonar a petita o poc significativa, però que, quan sumem l'estalvi de totes les persones de Terrassa, 225 mil habitants, representa reduir cada dia 448.000 litres d'aigua».

Durant la campanya, més de 1.160 persones han estat informades a peu de carrer sobre l'estat d'excepcionalitat en què es troba una gran part de Catalunya des de fa cinc mesos, per la manca de pluges i les escasses reserves d'aigua. Un missatge que, durant aquestes setmanes, s'ha reforçat també a través de la web municipal https://www.terrassa.cat/consells-d-estalvi-d-aigua i de les xarxes socials municipals, per incidir en la importància de fer un consum d'aigua solidari i corresponsable, la necessitat de reduir la despesa i el consum i contribuir, així, a generar un estalvi col·lectiu que equilibri les reserves actuals.

Una altra de les accions ha estat l'edició de 8.000 cartells, que s'han distribuït en edificis plurifamiliars d'habitatges, comerços, centres cívics, biblioteques, centres d'assistència primària, biblioteques, poliesportius, etc... Tant els díptics com els cartells portaven el lema «La pluja no la controles, l'aixeta sí», de la campanya impulsada per la Generalitat i a la qual es va adherir l'Ajuntament de Terrassa i l'empresa municipal, TAIGUA.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalTerrassa
Etiquetes: 

Relacionats

Article

TAIGUA substituirà més de 12 mil metres de canonades amb una inversió de 3,6 milions d'euros.

Notícia

La reducció de la pressió de l’aigua, però, no ha de comportar un canvi significatiu i apreciable a les llars.

Article

Amb l’estat d’excepcionalitat per sequera, que prohibeix la utilització d’aigua potable en determinats usos, la regenerada esdevé clau per reduir els efectes de l'estrès hídric.

Butlletí