El Consell d'adolescents de Sant Joan Despí treballarà els objectius de desenvolupament sostenible

21/12/2020 - 09:42

Un dels encàrrecs que té el Consell d'Adolescents és treballar propostes entorn als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, entre els quals hi ha la igualtat, la lluita contra el canvi climàtic o la solidaritat.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha constituït el Consell d'Adolescents 2020-2021. Aquest òrgan consultiu de l'alcalde, que es va posar en marxa l'any 2017, està format per representants de 2n i 3r d'ESO dels centres de secundària de la ciutat i té com a objectiu donar veu i recollir les propostes i inquietuds del col·lectiu d'adolescents.

La constitució de la tercera promoció del Consell d'Adolescents s'ha celebrat de manera telemàtica. En primer lloc, els consellers i conselleres sortints han explicat la feina que van fer durant el curs passat. I, a continuació, es va constituir el nou consell 2020-2021 amb l'entrada de nous consellers i conselleres.

Durant l'acte de constitució del consell, l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, va encarregar-los que treballin sobre diferents temes per aportar la seva visió i idees. Un dels encàrrecs que té el Consell d'Adolescents és treballar propostes entorn als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, entre els quals hi ha la igualtat, la lluita contra el canvi climàtic o la solidaritat.

Altres encàrrecs que va rebre el consell per part de l'alcalde van ser reflexionar sobre els nous usos del temps, sobre com combatre la desinformació, sobre la incorporació de la diversitat als projectes de ciutat i sobre accions de microurbanisme que es poden fer als barris.


 

Municipis: 
Baix LlobregatSant Joan Despí
Etiquetes: 

Relacionats

Article
 

Més de 600 alumnes de 12 centres educatius de la ciutat han visitat el riu Llobregat en el marc de la celebració del Dia de l’Aigua. L’activitat s’emmarca en les accions que desenvolupen les escoles i instituts que formen part de la xarxa L’H Escoles Sostenible i el Padrins del Riu.

Article

L’Ajuntament de Manresa ha publicat l’informe final sobre “El Repte dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Manresa”, que conté 175 fites locals per al 2030, repartides en cadascun dels ODS, entre les quals garantir un sostre digne per a tothom, treballar per eradicar la pobresa energètica, la creació de més zones verdes urbanes i el foment de la mobilitat a peu. L’objectiu de l’informe és alinear els plans i polítiques municipals amb cadascun dels 17 objectes de l’Agenda, seguint el mandat de l’ONU. En el cas de Manresa, s’ha afegit un 18è ODS, el de Cultura. El document s’ha elaborat a partir del procés participatiu amb la ciutadania i amb els agents locals, que van establir dos reptes prioritaris: que no hi hagi cap persona sense un sostre digne ni un subministrament de serveis bàsics eficaç i fomentar les energies renovables a Manresa.

Article

Una cinquantena d’alumnes dels instituts Montserrat Miró, La Ribera, La Ferreria i La Salle han realitzat accions directes amb l’objectiu de millorar la biodiversitat del municipi i motivar la conscienciació sobre l’emergència climàtica entre el col·lectiu jove.

Butlletí