El centre de Cornellà presenta la seva nova imatge

18/05/2018 - 22:20

Foto: Ajuntament de Cornellà

La remodelació de l'espai té per objectiu prioritzar la mobilitat dels veïns, pacificar el trànsit i reduir la contaminació

Les obres de remodelació de la zona centre de Cornellà ja es donen per acabades i des d'ara alguns dels carrers principals han canviat el sentit de la circulació. L'actuació té com a objectiu  prioritzar la mobilitat dels veïns, pacificar el trànsit del barri i reduir la contaminació.

Els canvis de circulació afectaran alguns carrers dels barris Centre i Riera, com l'avinguda Baix Llobregat -que incorporarà una nova rotonda-, el passatge de Sant Isidre, el passatge de Sant Lluís i el carrer Francesc Layret. A més, el carrer Francesc Layret tindrà tancat l'accés des de l'avinguda del Baix Llobregat i el carrer de Ramón i Cajal, així com el primer tram del carrer del Marquès de Cornellà, canviaran de sentit. La resta es mantindrà igual.

Els barris Centre i Riera presenten una imatge totalment remodelada, un cop finalitzades les obres de transformació del carrer Verge de Montserrat, convertint-la en un ampli passeig per a vianants, amb més vegetació i zones de descans. Les obres, el pressupost ha ascendit a 293.000 euros, s'han integrat en el projecte Cornellà Natura, que té com a objectiu potenciar la cohesió urbana mitjançant la concepció d'espais públics oberts, sostenibles i de convivència.

D'altra banda, el canvi ha suposat una millora qualitativa de l'espai urbà i la pacificació del trànsit, creant un nou corredor de gairebé 200 metres des de la plaça Lluís Companys fins a la confluència amb l'avinguda Baix Llobregat, en una plataforma configurada únicament amb vegetació.

Aquest projecte se suma a altres que ja s'han dut a terme a la zona de l'avinguda del Baix Llobregat, que ha renovat alguns dels seus espais adjacents, actualitzant zones de joc per a nens i gent gran i millorant les places properes.

Durant el tram remodelat s'han inclòs a més diversos equipaments educatius i esportius, amb l'objectiu de fomentar la trobada entre veïns i veïnes al centre de la ciutat i crear un barri amb un entorn més amable, respectuós i acollidor.


 

Municipis: 
Baix LlobregatCornellà

Relacionats

Article

L’AMB va lliurar els premis Bicimpuls 2019 en la seva segona edició. Amb aquests premis reconeixem les entitats amb projectes que fomenten l’ús de la bicicleta a la metròpolis de Barcelona.

Article
Un fragment del tronc donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs

El tronc de l’alzina del Parc de Can Vidalet, que es va talar pel seu mal estat i pel perill que suposava per als visitants, ha estat aprofitat per crear un refugi de biodiversitat que donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs.

Notícia

S'ha iniciat un nou camí escolar al barri d'Almeda de Cornellà de Llobregat, sumant-se als ja existents a diferents barris de la ciutat. Es tracta d'un camí proposat pels alumnes de les escoles Almeda i Martinet. L'objectiu és potenciar l'autonomia, la confiança i la responsabilitat dels infants i fomentar la mobilitat activa i sostenible.

Butlletí