El centre de Cornellà presenta la seva nova imatge

18/05/2018 - 22:20

Foto: Ajuntament de Cornellà

La remodelació de l'espai té per objectiu prioritzar la mobilitat dels veïns, pacificar el trànsit i reduir la contaminació

Les obres de remodelació de la zona centre de Cornellà ja es donen per acabades i des d'ara alguns dels carrers principals han canviat el sentit de la circulació. L'actuació té com a objectiu  prioritzar la mobilitat dels veïns, pacificar el trànsit del barri i reduir la contaminació.

Els canvis de circulació afectaran alguns carrers dels barris Centre i Riera, com l'avinguda Baix Llobregat -que incorporarà una nova rotonda-, el passatge de Sant Isidre, el passatge de Sant Lluís i el carrer Francesc Layret. A més, el carrer Francesc Layret tindrà tancat l'accés des de l'avinguda del Baix Llobregat i el carrer de Ramón i Cajal, així com el primer tram del carrer del Marquès de Cornellà, canviaran de sentit. La resta es mantindrà igual.

Els barris Centre i Riera presenten una imatge totalment remodelada, un cop finalitzades les obres de transformació del carrer Verge de Montserrat, convertint-la en un ampli passeig per a vianants, amb més vegetació i zones de descans. Les obres, el pressupost ha ascendit a 293.000 euros, s'han integrat en el projecte Cornellà Natura, que té com a objectiu potenciar la cohesió urbana mitjançant la concepció d'espais públics oberts, sostenibles i de convivència.

D'altra banda, el canvi ha suposat una millora qualitativa de l'espai urbà i la pacificació del trànsit, creant un nou corredor de gairebé 200 metres des de la plaça Lluís Companys fins a la confluència amb l'avinguda Baix Llobregat, en una plataforma configurada únicament amb vegetació.

Aquest projecte se suma a altres que ja s'han dut a terme a la zona de l'avinguda del Baix Llobregat, que ha renovat alguns dels seus espais adjacents, actualitzant zones de joc per a nens i gent gran i millorant les places properes.

Durant el tram remodelat s'han inclòs a més diversos equipaments educatius i esportius, amb l'objectiu de fomentar la trobada entre veïns i veïnes al centre de la ciutat i crear un barri amb un entorn més amable, respectuós i acollidor.


 

Municipis: 
Baix LlobregatCornellà

Relacionats

Article

Mes de 250 persones van participar el diumenge 25 de novembre de 2018 en la festa d'inauguració del jardí de papallones i l'hotel d'insectes del parc del Canal de la Infanta, construït per l'AMB amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cornellà.

Notícia

Santa Coloma de Cervelló s'afegeix a la iniciativa impulsada per l'Hospitalet, Sant Boi, Esplugues, Sant Just, Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Vicenç dels Horts. Ciclistes a partir dels 8 anys podran participar en aquest passeig en bici que se celebrarà el 29 de setembre durant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Article

Afavorir la presència de la flora i fauna que ens envolta a través d’actuacions de seguiment i difusió. Aquest és un dels objectius principals de Pla de Millora de la Biodiversitat dels parcs i platges metropolitans que l’AMB està elaborant.

Butlletí