El 78% de la fusta adquirida per Barcelona disposa de certificat de gestió forestal sostenible

Font: Ajuntament de Barcelona
03/05/2016 - 09:07

Noves dades de compra responsable de fusta de l'Ajuntament de Barcelona basades en  l'Informe sobre la compra responsable de fusta a l'Ajuntament de Barcelona.

El passat divendres 22 d'abril es van presentar al grup de treball de la fusta els resultats de l'Informe sobre la compra responsable de fusta a l'Ajuntament de Barcelona (2014). El document és el resultat de la recopilació d'informació realitzada des del Programa Ajuntament + Sostenible sobre les compres de fusta i productes derivats portades a terme pels diferents departaments de l'Ajuntament durant l'any 2014.

D'acord amb les dades rebudes, durant l’any 2014 el conjunt de dependències municipals va adquirir un total de 538,86 m³ de fusta. Un 78% d'aquesta fusta disposa de certificació de gestió forestal sostenible: un 38,7% és certificada  segons el sistema FSC, un 33,19% segons el sistema PEFC,  un 6,15% per tots dos sistemes, i tan sols un 21,93% de la fusta adquirida no disposa de certificat.

BIMSA, amb el 81% del total de la fusta adquirida, es confirma com a principal comprador de fusta municipal. Durant el 2014 ha informat sobre la quantitat i l'origen de la fusta emprada a 17 de les seves obres, entre les quals destaquen, pels grans volums de fusta emprats, la reparació del Velòdrom d'Horta, la rehabilitació i adequació de la Casa de l'Aigua i el Centre Cívic o Espai de Gent Gran Baró de Viver.

La recent aprovació de la Instrucció tècnica per a l'aplicació de criteris de sostenibilitat en la fusta (2015) ajudarà a assolir l'objectiu municipal d'adquirir el 100% de fusta d'origen forestal sostenible i a millorar el sistema de seguiment i de verificació de la fusta adquirida. El foment de la fusta com a material de construcció, la diversificació d'espècies i l'ús de fusta local s'afegeixen com a objectius municipals a la nova Política de compra responsable de fusta de gestió forestal sostenible de l'Ajuntament (2015).

Per conèixer els detalls de l'informe, podeu descarregar-lo mitjançant aquest enllaç.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Aquest estudi analitza els hàbits actuals de mobilitat de la ciutadania i l’evolució que tindran les seves actituds i comportaments en relació als seus trajectes diaris a Barcelona i la seva regió metropolitana, analitzant les dades actuals i comparant-les amb els resultats de la primera edició del baròmetre, realitzat l’any 2017.

Notícia

Amb el programa “Protegim les escoles”, durant aquest 2020 s’intervindrà en 22 escoles i centres educatius de la ciutat de Barcelona per millorar-ne els entorns i garantir que siguin segurs.

Notícia

Per oferir una tarifa adaptada a les necessitats de la situació post-covid-19, Barcelona Energia aplicarà una rebaixa en els preus de les tarifes fixes del 8% de mitjana, un estalvi anual d’entre 40 i 60 euros en la factura de la llum. La comercialitzadora pública d’energia de l’àrea metropolitana de Barcelona, que dona servei a més de 1.800 usuaris i usuàries, ofereix una nova tarifa per a comerços i petites empreses.

Butlletí