El 78% de la fusta adquirida per Barcelona disposa de certificat de gestió forestal sostenible

Font: Ajuntament de Barcelona
03/05/2016 - 09:07

Noves dades de compra responsable de fusta de l'Ajuntament de Barcelona basades en  l'Informe sobre la compra responsable de fusta a l'Ajuntament de Barcelona.

El passat divendres 22 d'abril es van presentar al grup de treball de la fusta els resultats de l'Informe sobre la compra responsable de fusta a l'Ajuntament de Barcelona (2014). El document és el resultat de la recopilació d'informació realitzada des del Programa Ajuntament + Sostenible sobre les compres de fusta i productes derivats portades a terme pels diferents departaments de l'Ajuntament durant l'any 2014.

D'acord amb les dades rebudes, durant l’any 2014 el conjunt de dependències municipals va adquirir un total de 538,86 m³ de fusta. Un 78% d'aquesta fusta disposa de certificació de gestió forestal sostenible: un 38,7% és certificada  segons el sistema FSC, un 33,19% segons el sistema PEFC,  un 6,15% per tots dos sistemes, i tan sols un 21,93% de la fusta adquirida no disposa de certificat.

BIMSA, amb el 81% del total de la fusta adquirida, es confirma com a principal comprador de fusta municipal. Durant el 2014 ha informat sobre la quantitat i l'origen de la fusta emprada a 17 de les seves obres, entre les quals destaquen, pels grans volums de fusta emprats, la reparació del Velòdrom d'Horta, la rehabilitació i adequació de la Casa de l'Aigua i el Centre Cívic o Espai de Gent Gran Baró de Viver.

La recent aprovació de la Instrucció tècnica per a l'aplicació de criteris de sostenibilitat en la fusta (2015) ajudarà a assolir l'objectiu municipal d'adquirir el 100% de fusta d'origen forestal sostenible i a millorar el sistema de seguiment i de verificació de la fusta adquirida. El foment de la fusta com a material de construcció, la diversificació d'espècies i l'ús de fusta local s'afegeixen com a objectius municipals a la nova Política de compra responsable de fusta de gestió forestal sostenible de l'Ajuntament (2015).

Per conèixer els detalls de l'informe, podeu descarregar-lo mitjançant aquest enllaç.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Aquest estudi analitza els hàbits actuals de mobilitat de la ciutadania i l’evolució que tindran les seves actituds i comportaments en relació als seus trajectes diaris a Barcelona i la seva regió metropolitana, analitzant les dades actuals i comparant-les amb els resultats de la primera edició del baròmetre, realitzat l’any 2017.

Notícia

El juliol passat es va aprovar el segon Pla anual de Contractació Pública Sostenible 2019 de l'Ajuntament de Barcelona que expressa els objectius que el conjunt de l’organització municipal haurà d’assolir en aquest àmbit. El programa anual ofereix una visió anticipada i estructurada dels objectius municipals en contractació pública estratègica com assolir un 100% de contractes licitats amb mesures de contractació pública sostenible -de caire social, ambiental o d’innovació- o  incrementar els graus d’ambientalització de les compres a través de l’aplicació de les instruccions. 

Article

La Comissió Europea acaba de publicar l'informe "Best environmental management practice -BEMPs- for the public administration sector”, un recull de bones pràctiques polítiques, reguladores i de planificació desenvolupades per administracions públiques municipals d'arreu d'Europa que identifiquen com la prestació dels serveis públics pot fer-se minimitzant de forma directa o indirecta el seu impacte sobre el medi ambient.

Butlletí