Educació ecosocial a Sant Cugat del Vallès

Font: Agroecologia escolar

23/06/2023 - 11:50

Resultats de la II trobada per l’educació ecosocial el Dia Mundial del Medi Ambient 2023 a Sant Cugat del Vallès.

El dia 5 de juny de 2023, a l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels i Conservatori de Sant Cugat del Vallès, s'han trobat alumnes i professorat de les escoles Joan Maragall, l’Olivera, Collserola, l’institut Arnau Cadell i el Centre de Formació de Persones Adultes, mestres de l’escola Ciutat d’Alba, educadores de MEL.Educació Ambiental, tècniques municipals de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i del CRP-Sant Cugat, estudiants de CCAA de la UB i activistes del moviment ecologista Fridays 4 Future Sant Cugat.

Ens han acompanyat la Pilar Gorina, Regidora en funcions d’Educació, Universitat i Memòria Històrica, la Patricia Lepe, coordinadora de la Xarxa Monestir – Sant Francesc i en la distància els centres que han participat al grup de treball i l’Ortiga. El Cabàs ens ha regalat unes maduixes amb crema de garrofa boníssimes, i l’Escola de Música ens ha acollit perfectament. 

La jornada ha estat convocada pel Grup de Treball d’Educació Ecosocial. La Marta Simon ha fet un resum sobre el que s’ha presentat avui.

Aquí podeu trobar el vídeo de l’experiència de Banys Coeducatius de l’escola l’Olivera, una notícia a El Racó Català i una altra a El Cugatenc. La Politja és el grup de cooperatives que ha acompanyat l’experiència.

Aquí podreu accedir al projecte del CFPA Centre de Formació de Persones Adultes a la plataforma del MobileSchools, al vídeo de l’entrevista d’INSECTNEWS, al joc de preguntes sobre la sequera que han realitzat i finalment al Kahoot sobre el reciclatge.

Després l’alumnat ha fet un taller d’accions ecosocials a càrrec de Fridays 4 Future i MEL.Educació Ambiental.

El professorat i personal tècnic del grup de treball s’ha reunit per explicar-se els rerefons dels projectes presentats i ha decidit:

  • Continuar el curs que ve amb una nova edició del grup de treball.
  • Presentar la mirada ecosocial a nou professorat i també compartir els projectes que es realitzin als centres: per exemple, l’escola Collserola té previst treballar amb FUHEM i amb can Coll per explorar el vincle amb l’entorn, a partir de les seves comissions. Des de l’Ajuntament i el CRP acompanyarem aquests projectes.
    • Treballar amb els RESIDUS per convertir-lo en un tema ecosocial.
    • Convocar la III Jornada d’educació ecosocial a Sant Cugat el 5 de juny 2024.

 

Municipis: 
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Sant Feliu continua mostrant el seu compromís amb els principis, valors i objectius que promou l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible. En el marc de les accions per fer difusió i generar consciència sobre l'Agenda i els ODS, anualment es duen a terme sessions i tallers de sensibilització adreçades a diferents col·lectius del municipi.  

Article

Els i les joves tarragonines calculen la petjada de carboni per frenar els efectes del canvi climàtic. L’alumnat ha incorporat mesures individuals i per al mateix centre per reduir la petjada ecològica.

Article

El Jardí Agroecològic de Barberà del Vallès va acollir la seva primera visita escolar el passat 16 de maig. Va ser l'alumnat de 3r de primària de l’Escola Del Bosc qui va inaugurar aquest espai que neix amb la voluntat de desenvolupar experiències i activitats educatives relacionades amb l’agroecologia i el medi ambient per a la ciutadania, escoles, famílies i empreses.

Butlletí