e-Bicibox, el servei de bicicleta pública compartida metropolitana

Font: AMB.cat

13/03/2019 - 08:00

El nou servei e-bicibox, que funciona amb bicicletes elèctriques, es posa avui en marxa a 11 municipis metropolitans i en les propers setmanes a Sant Cugat del Vallès. L'abonament del servei inclou una quota anual, de 30€ l'any, i una tarifa segons franges temporals d'ús. Promocionalment, els primers 30 minuts seran gratuïts. 

Aquest nou servei, que l'AMB ja va anunciar durant el setembre del 2018, s'emmarca en l'estratègia de l'AMB de promoció de la bicicleta com a transport urbà i metropolità habitual, i en la seva estratègia d'avançar cap a una mobilitat més sostenible i de lluitar contra la contaminació atmosfèrica.

Inicialment, el servei s'ha posat en marxa avui a 11 municipis metropolitans, que pràcticament formen un continu urbà: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans. En les properes setmanes el servei arribarà també a Sant Cugat del Vallès, i així ja seran 12 municipis amb servei e-Bicibox. L'objectiu de l'AMB, en aquest sentit, és anar ampliant el servei en funció de la demanda, i arribar en un futur a cobrir tots els municipis metropolitans.

El servei s'activa avui amb una flota inicial de 300 bicicletes elèctriques d'ús compartit, repartides en 45 mòduls de 14 places exclusives per al servei e-Bicibox. En total, el servei disposa de 630 places per garantir una disponibilitat alta de plaça d'estacionament lliure a qualsevol mòdul. A cada mòdul, hi ha 6-7 places amb bicicletes elèctriques a disposició dels usuaris i 7-8 places buides per a possibles retorns.

Funcionament del servei i tarifes

Aquest nou servei és una nova prestació i un nou abonament del servei Bicibox actual. Funciona amb bicicletes elèctriques ubicades en mòduls tancats e-Bicibox, on cada bicicleta disposa d'una plaça a individual amb porta tancada.

Per fer ús d'aquest nou servei, cal ser usuari registrat i disposar d'una targeta sense contacte que identifiqui a la persona usuària i li permetrà accedir al servei.

L'abonament del servei té un esquema tarifari que inclou una quota anual, de 30€ l'any, i una tarifa segons franges temporals d'ús. Promocionalment, els primers 30 minuts seran gratuïts.

L'e-Bicibox és un servei operatiu entre les 7.00 i les 24.00h (17 hores al dia), 7 dies a la setmana i 365 dies l'any.L'horari s'anirà adaptant en un futur en funció de la demanda i l'ús que se'n faci. 



 

Categories: 

Relacionats

Article

L’AMB, en col·laboració amb Movement, desde 2018 tira endavant els Premis Bicimpuls que són un reconeixement a les entitats metropolitanes que dediquen el seu treball i esforços per la promoció de la bicicleta a la Metròpolis Barcelona. Així, enguany, els premis Bicimpuls arriben a la seva sisena edició. Les candidatures estan obertes obertes fins al 14 de gener.

Article

Un nou atles mostra el potencial per caminar o anar en bicicleta de Barcelona, València, Palma de Mallorca i Granada

Article

Al llarg de l’any 2023 l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) en el marc de la celebració dels seus 30 anys, organitza diverses activitats adreçades a socis i sòcies, i també, adreçades al conjunt de la ciutadania. 

Butlletí