Dóna'ls una altra oportunitat: Millor que nou, 100% vell

Sostenible.cat
30/05/2010

La campanya Millor que nou, 100% vell vol fomentar que els objectes no es llencin fins que realment hagin esgotat la seva vida útil. Per això fan difusió de les diferents possibilitats per poder reutilitzar-los. A la seva web, www.millorquenou.cat, es poden trobar tallers de reparació, botigues de segona mà, mercats i webs d'intercanvi... Aquesta eina permet concretar molt la cerca i fins i tot, introduint una adreça, per poder escollir els  comerços que queden més a prop.

A l'Agenda, realment molt complerta, podeu trobar les convocatòries de mercats d'intercanvi i de segona mà i les diferents activitats que es porten a terme des de Millor que nou, 100% vell. A l'apartat Enllaços, es va completant tota la informació al voltant de la prevenció de residus i els resultats dels estudis que promouen des de l'EMA.

A la web també trobaràs informació del projecte Reparat Millor que nou, el qual dóna ajut per allargar la vida dels productes a traves de l'autoreparació, oferint assessorament en diferents tècniques, cada dia de 10 a 14 h i de 16 a 21 h. Físicament pots trobar aquest servei al local del projecte al carrer Floridablanca, 132 de Barcelona. A més cada dijous, hi ha tallers de temàtica específica com bricolatge, manteniment de bicicletes, reconversió de roba, etc

Una altra branca de la campanya és el projecte Millor que nou a l'escola s' adreçat als més petits, amb la intenció de transmetre la filosofia de la reutilització., i que ajuda a  organitzar mercats d'intercanvis a centres educatius per a que coneguin com fer menys residus.

Relacionats

Article

La Janna Fredeluga és una investigadora i naturalista del Delta del Llobregat. S’ha quedat atrapada en un lloc amagat del Delta. Necessita la teva ajuda per trobar-la i rescatar-la. La Janna ens ha deixat pistes per a localitzar-la. Si superes totes les proves, ho aconseguiràs.

Article

La Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona (ZBE Rondes BCN) és l’àrea on es restringeix l’accés als vehicles més contaminants. S’espera que la mesura ajudi a reduir en un 15% les emissions.

Article

Recull tota la biodiversitat que es pot observar passejant pels carrers de la ciutat, editat en 4 idiomes (català-anglès i castellà-francès).

Butlletí