CONAMA 9: el repte és actuar

Redacció
24/11/2008 - 00:00

Sota el lema "El repte és actuar", de l'1 al 5 de desembre se celebrarà al Palau Municipal de Congressos de Madrid la IX edició de CONAMA, el Congrés Nacional de Medi Ambient. Com ja s'ha fet en anteriors edicions, Sostenible realitzarà un seguiment exhaustiu d'aquest congrés, donant cobertura a tots aquells actes que tinguin una especial rellevància per al món local.

Gonzalo Echagüe, president de la Fundación CONAMA, va explicar en la presentació d'aquest esdeveniment a Barcelona que "la participació serà encara més gran que en l'edició anterior, hi esperem més de 10.500 persones". Pel que fa a la presència catalana, serà també més notable que en edicions anteriors: la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'ajuntament de Barcelona, entre les administracions públiques, i el grup Hera i la Fundació Agbar en l'àmbit empresarial, figuren com a patrocinadors del congrés, fent el possible perquè se celebri aquest esdeveniment relacionat amb el desenvolupament sostenible.

CONAMA 9 debatrà sobre la necessitat d'impulsar la posada en marxa de polítiques actives en matèria de medi ambient en les 120 activitats programades durant els cinc dies que durarà el congrés. "Intentem que el programa del congrés doni resposta a les inquietuds de la societat", va assegurar Echagüe. En aquest sentit, el president de la Fundación CONAMA va explicar que aquest any s'ha reforçat encara més l'anomenat "Encuentro Local", ja que "el món local té moltes coses a dir sobre el desenvolupament sostenible". De fet, la participació de la Diputació de Barcelona serà especialment intensa en aquest "II Encuentro Local", coordinant els més de 30 municipis catalans que hi prendran part tractant el futur de les Agendes 21 i els observatoris locals per a la sostenibilitat.

Xarxa de xarxes
Aquest congrés, que se celebra cada dos anys, ha aconseguit amb el temps convertir-se en una "xarxa de xarxes" que permet donar visibilitat a la feina de més de 1.500 professionals distribuïts en grups de treball. I és també, com va definir Doménec Cucurull, cap del Servei de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, "un punt de trobada i un espai de referència" per a tothom qui treballa pel desenvolupament sostenible del país.

Informe de Canvi Global
D'altra banda, el congrés tindrà com a novetat destacada la presentació de l'informe "Canvi Global Espanya 2020", elaborat de forma conjunta per la Fundació CONAMA i la Fundació General Universitat Complutense de Madrid. "Hem intentat que aquest informe vagi molt més enllà del canvi climàtic", va explicar Echagüe, "i parli també d'altres crisis com la de l'aigua, les migracions forçades pel clima o fins i tot la crisi econòmica de la que tothom parla ara". Segons Echagüe, "volem que la societat sigui conscient de que el repte mediambiental és també un repte econòmic, i que ha estat el nostre model de desenvolupament poc intel·ligent el què ens ha portat a aquesta situació de crisi total".

Relacionats

Article

Del 20 al 22 de juny, celebra la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2023 #EUSEW2023

Article

Mercabarna torna a convocar els Premis Paco Muñoz per destacar les iniciatives més rellevants sobre l'aprofitament d'aliments. Els premis van dirigits a productors, empreses majoristes, detallistes, emprenedors, cooperatives i entitats de caràcter social que hagin implantat projectes de reducció del malbaratament d'aliments

Article

La Generalitat de Catalunya convoca el Premi Escoles Verdes 2023. El guardó, amb 6.000 euros de dotació total, reconeix una trajectòria de millora continuada, una actuació singular i un treball en xarxa, amb l’objectiu de distingir iniciatives exemplars d'educació per a la sostenibilitat dutes a terme per centres educatius que disposen del distintiu d'escola verda atorgat per la Generalitat.

Butlletí