Com millorar la convivència de la mobilitat sostenible, l’encàrrec per al Consell d’Infants de Sant Cugat del Vallès

05/02/2019 - 08:00

L’organisme, format per alumnat de cinquè i sisè de primària, s’ha constituït amb els representants de 17 centres educatius de la ciutat.

El Consell d'Infants del curs 2018-19 a Sant Cugat del Vallès es va consituïr el passat mes de novembre en una sessió feta a la Sala de plens de l’Ajuntament. L’alcaldessa i presidenta d’aquest organisme, Carmela Fortuny, va encarregar als seus membres elaborar propostes “amb imaginació i responsabilitat” per millorar la mobilitat sostenible a Sant Cugat.

Més concretament, l’alcaldessa va demanar als infants que, amb l’ajut de tècnics de Mobilitat del consistori, pensin com es pot millorar la convivència entre vehicles i vianants davant l'increment de l’ús de la bicicleta a la ciutat i, també, del patinet. “Hem de fer una ciutat amable per a tots els vehicles”, ha dit Carmela Fortuny.

El Consell d'Infants, format per alumnat de cinquè i sisè de primària, tindrà durant aquest curs representants de 17 centres educatius de la ciutat: Àgora, Avenç, Catalunya, Ciutat d'Alba, Collserola, CreaNova, Gerbert d'Orlhac, Hatikva, Joan Maragall, La Farga, La Floresta, L'Olivera, Pins del Vallès, Pureza de María, Santa Isabel, Thau i Viaró. Joan Gimeno, de l'escola Joan Maragall, i Andrea Checa, del col·legi Pureza de María, han estat designats vicepresidents.

A la sessió de constitució, en què s’ha informat de l'estat de les peticions fetes a l’Ajuntament pel Consell d'Infants del curs passat per millorar el reciclatge de residus, també hi han assistit representants dels grups polítics municipals.


 

Municipis: 
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès

Relacionats

Article

Resultats de la II trobada per l’educació ecosocial el Dia Mundial del Medi Ambient 2023 a Sant Cugat del Vallès.

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Butlletí