Com més punts de recollida, més aparells reciclats

26/06/2017 - 08:52

L’Agència de Residus de Catalunya engega de nou la campanya per al foment de la recollida de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE) que va iniciar a principis de 2016. La campanya pretén informar els ciutadans que poden dur els aparells vells de què vulguin desfer-se’n a les botigues d’electrodomèstics, i aconseguir que els consumidors percebin el comerç com un canal prioritari de recollida per incrementar-ne la recollida, aprofitant la seva proximitat.

Així, en el moment de comprar un aparell elèctric i electrònic nou es pot dipositar l’antic en el punt de venda durant el mes següent a la data de compra. En el cas dels grans aparells, la botiga pot recollir-los a casa. Els petits aparells també es poden dipositar en els punts de venda de més de 400 metres quadrats, sense haver-ne d’adquirir cap de nou.

La novetat d’aquest any és el desplegament d’accions informatives a centres comercials amb punts de venda d’electrodomèstics, que tindran lloc duran el mes de juliol: 

A Barcelona: 

  • Centre Comercial de Diagonal Mar (de dilluns a divendres) 
  • Centre Comercial Gran Via 2 (de dilluns a divendres) 
  • Centre Comarcal La Maquinista (de dilluns a divendres)

A Girona:

  • Centre Comercial Espai Gironès (divendres i dissabte al matí) 

A Tarragona:

  • Centre Comercial Parc Central (divendres i dissabte al matí) 

36 milers de tones recollides

El 2016 es van recollir a Catalunya 36.415  tones de RAEE, amb un increment del 23% respecte l’any anterior. La correcta recollida d’aquests aparells és cabdal perquè la classificació i el tractament posteriors es facin de manera eficient.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Nova campanya de foment de la recollida de residus d'aparells elèctrics i electrònics

Coincidint amb el Black Friday, l’Agència de Residus de Catalunya inicia accions de conscienciació i sensibilització en centres comercials, botigues d’electrodomèstics, biblioteques, places públiques i xarxes socials, per allargar la vida d’aquests aparells i dipositar-los als punts de venda

Article

La Generalitat de Catalunya ha iniciat la segona onada de la campanya informativa “Reciclem bé. Separem bé”, per fomentar la recollida selectiva dels residus domèstics.

Article

Amb l’eslògan ‘Si vols ajudar, només has de reciclar’ els diners que s’estalviïn en la recollida de residus es destinaran a combatre els efectes de la crisi sanitària.

Butlletí