Canovelles crea la Taula Escoles + Sostenibles

Font: Ajuntament de Canovelles i VOTV

16/06/2019 - 08:00
Canovelles ja compta amb la Taula Escoles + Sostenibles, un ens que té l’objectiu de treballar conjuntament per fer de Canovelles un municipi més sostenible i cívic.

La taula està formada per representants de l’Ajuntament de Canovelles, de les escoles Joan Miró, Jacint Verdaguer, Els Quatre Vents i Congost, dels instituts Bellulla i Domus d’Olivet, i de l’Escola Bressol Municipal Marta Mata.

Cadascun dels centres educatius que formen part de la taula elaborarà un pla d’acció amb les principals actuacions que es duran a terme durant el curs escolar i que tindran l’objectiu de fomentar la cura de l'entorn natural, l'estalvi energètic i d'aigua, l'alimentació saludable i sostenible o la mitigació del canvi climàtic, entre d’altres Concretament, i de cara al curs 2019-2020, la taula s’ha marcat l’objectiu de millorar i conscienciar entorn la reducció, reutilització i reciclatge dels residus.

D’entre els projectes que ja estan realitzant els diferents centres educatius en destaquen iniciatives com el foment del reciclatge, la creació de delegats de medi ambient o l’eliminació de productes com el paper d’alumini, molt presents als esmorzars, o els gots de plàstic, tot substituint-los per materials compostables. Altres eixos de treball destacats són la creació o gestió d’horts escolars i l’impuls de projectes entorn el compostatge.

La taula mantindrà reunions periòdiques per fer seguiment i compartir les experiències que es realitzen a cada centre educatiu. Les trobades també serviran per rebre formació sobre temes concrets i organitzar actuacions conjuntes.

La iniciativa sorgeix de la voluntat d’integrar la sostenibilitat dins els projectes educatius dels diferents centres que hi ha al municipi. En aquest marc, l’any 2009, neix la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), formada per la Xarxa d’Escoles Verdes i xarxes locals que promouen programes d’educació per a la sostenibilitat adreçats als centres educatius de Catalunya.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalCanovelles

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article

L'Ajuntament de Martorelles i la Biblioteca municipal s'han sumat a un projecte afavoreix el coneixement i la col·laboració de la ciutadania en la protecció dels cursos fluvials de les conques del Besòs i la Tordera. S'afegeixen a altres 11 municipis de les conques que participen al projecte durant l'any 2024.​

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Butlletí