Camí de Marina

Font: 3Cat i FICMA

04/12/2023 - 10:34

Una película presentada al darrer festival FICMA.

Una dissecció del col·lapse territorial a partir de la primera transhumància que es fa del Pirineu al mar en més de setanta anys pel recentment recuperat Camí Ramader de Marina.

Una road movie a ritme de cavall que ens posa davant el disseny i la gestió del territori de Catalunya -i per extensió de tota la Mediterrània-, tenint en compte els fluxos biològics de la fauna salvatge, la situació dels boscos, els desastres dels Grans Incendis Forestals, la intensificació agrícola i ramadera, l'estat de l'aigua i la biodiversitat.

Acompanyem la comitiva durant els deu dies i nits que dura el camí. De l’alta muntanya a la platja, passant per tota mena de paisatges, pobles i ciutats.

Una reflexió profunda sobre com hauríem de gestionar el territori per tal de bastir un país sostenible econòmicament i mediambiental o que, finalment, col·lapsi.

Podeu veure Camí de Marina sencera a 3Cat / Sense Ficció

 


 

Relacionats

Article

En Ponç Feliu, director del Parc Natural de Cap de Creus, ens explica el valor ecològic dels espais naturals de Catalunya, l’existència d’àrees protegides i la seva vulnerabilitat. També ens assenyala l’impacte negatiu que té la massificació d’aquests espais singulars i què podem fer per gaudir-ne i ajudar a la seva conservació.

Article

Vídeo que parla del valor forestal dels nostres boscos dins de la campanya de Valor de les Muntanyes del Baix.

Butlletí