Calvià vol crear un banc de terres per explotar les finques abandonades

Font: Ara Balears

14/03/2018 - 10:12

Es confeccionarà una base de dades en què es registraran les parcel·les potencialment agrícoles

L'Ajuntament de Calvià ha posat en marxa un projecte per estudiar la viabilitat de la creació d'un banc de terres al municipi, ha informat el Consistori. En concret, aquest banc de terres seria una base de dades en què es registrarien les parcel·les potencialment agrícoles que es troben en situació d'abandó i les persones interessades en la seva explotació.

L'administració municipal actuaria només com a intermediària entre les dues parts, és a dir, facilitant el contacte entre elles, de manera que l'acord entre el propietari de la terra i el beneficiari és "lliure".

La iniciativa, sorgida a partir d'una moció del grup municipal Esquerra Oberta, pretén recuperar les terres agrícoles abandonades i el paisatge i els antics oficis que s'han anat perdent de manera gradual.

A més, l'ocupació de terres agrícoles contribueix a la reducció de l'impacte negatiu sobre el medi ambient, ja que prevé els incendis i la propagació de plagues.

El Consistori ha iniciat les passes per avançar en aquest projecte contactant amb els propietaris de parcel·les agrícoles. Igualment, aquest projecte es difondrà en el punt d'informació de la Fira d'oví i caprí, que tindrà lloc els dies 24 i 25 de març a Calvià.

A més, les persones interessades podran consultar la informació sobre el banc de terres a la pàgina web de l'Ajuntament. La data límit d'inscripció és el 15 d'abril de 2018.

L'estudi del banc de terres es realitza amb el programa Joves Qualificats del SOIB, que es du a terme a través de l'IFOC (Institut de Formació i Ocupació de Calvià) i el cofinançament del SEPE i el Fons Social Europeu.


 

Categories: 
Municipis: 
Balears

Relacionats

Article

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

Article

A mitjans mes, la recollida porta a porta s'estendrà a d'altres nuclis del municipi

Article

El pagès com a agent actiu en la preservació del medi natural. Un estudi elaborat per Agricultura del Govern balear demostra que el consum de producte d'horta local redueix les emissions d'efecte hivernacle.v

Butlletí