Caixes niu als parcs metropolitans

AMB

07/12/2016 - 09:03

Hi ha instal·lades 200 caixes niu per ocells i 30 per a ratpenats.

Actualment als parcs metropolitans hi ha ubicades prop de 200 caixes niu per a ocells i una trentena per a ratpenats; ajuden a mantenir la biodiversitat quan hi ha una manca important d'arbres vells o roques amb cavitats naturals. Afavorir la presència d'ocells insectívors i de ratpenats és important perquè funcionen com a limitadors de mosquits i ajuden al control de plagues.

Les caixes niu es controlen per saber si estan ocupades. El seguiment es fa per diferents vies: a través de les activitats de la Jugatecambiental, mitjançant entitats ambientals o bé amb la participació de centres educatius propers al parc.

Recentment també s'han instal·lat 10 caixes niu per a ocells al jardí de l'AMB i dues per a ratpenats, i s'estan planificant més instal·lacions en altres parcs metropolitans.

Aquestes actuacions formen part del Pla de millora de la biodiversitat dels parcs i platges metropolitans, que l'AMB està elaborant i que definirà, entre d'altres, les línies de treball per afavorir la presència de fauna als parcs així com l'estratègia d'educació ambiental i participació per promoure la vinculació de les persones amb la conservació del seu entorn natural més proper. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Barcelona va iniciar fa quatre anys un programa de reintroducció d'aquesta espècies protegida a la muntanya, on es calcula que ja hi ha uns 200 exemplars

Article

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha començat el condicionament de la platja de Ribes Roges per fer compatible l'esbarjo i la protecció del corriol camanegre. La temporada 2022 es van comptar 16 nius i 9 parelles d'aquesta espècie en perill d'extinció

Article

El nou servei, que ha entrat en vigor aquest any, garanteix durant els propers tres exercicis, prorrogables a dos més, el manteniment i la millora de l’espai verd urbà i l’arbrat de L’Hospitalet d’acord amb un model més ecològic i sostenible. La presentació es va fer el passat 22 d'octubre, en el marc de l’acte amb motiu dels 100 anys del barri de la Florida.

Butlletí