Bona salut del patrimoni natural de l’entorn del riu Gurri

26/05/2018 - 08:13

Una vintena de participants a la sortida naturalista a l’entorn del Gurri, en què hi reconeixen diverses espècies d’arbres, plantes, ocells, peixos i petits invertebrats, moltes d’elles autòctones

La pluja va respectar la sortida naturalista realitzada aquest dissabte a l’entorn del riu Gurri, en el tram del Marcè fins a la Font dels Frares, una jornada inclosa en un exitós programa de recuperació ecològic portat a terme per l’Ajuntament de Vic i en què hi van participar una vintena de persones.

El regidor de Medi ambient i Món rural, Josep-Ramon Soldevila, va refermar el compromís de l’equip de govern per seguir treballant en aquest sentit i va destacar la gran diversitat d’espècies que poden reconèixer a l’entorn del riu Gurri. En aquest sentit, “la nombrosa quantitat d’espècies reconegudes, moltes d’elles autòctones, dona fe de la bona feina de recuperació efectuada”, va remarcar Soldevila. 

Durant la sortida es van poder observar les característiques de l’ecosistema fluvial i els beneficis de bosc de ribera que aporten a la biodiversitat fluvial els peixos, els invertebrats aquàtics i el paisatge en general. A més, es van identificar espècies d’arbres, plantes, ocells i peixos mitjançant la tècnica de la pesca electrònica.

Aquesta activitat estava inclosa en el cicle de les sortides naturalistes a Osona, que tenen per objectiu la descoberta dels sistemes naturals de la comarca, en les quals es pretén donar a conèixer algun grup biològic o aspecte del patrimoni natural a qualsevol persona curiosa i interessada en el medi natural.

Les sortides naturalistes estan organitzades pel CERM-Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis, el Grup de Naturalistes d’Osona, el Museu del Ter i l’Ajuntament de Manlleu, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vic, la UVIC-UCC, Espai Natural de les Guilleries-Savassona, el Castell de Montesquiu, FloraCatalana.net, el Grup d’Anellament Calldetenes-Osona i el Grup Orquideològic de Catalunya.


 

Categories: 
Municipis: 
OsonaVic
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Tarragona finalitza els treballs de restauració ecològica de la ribera del tram baix del riu Francolí. És un dels 18 projectes guanyadors dels pressupostos participatius i ha permès desbrossar la zona i crear un itinerari de natura i descobriment del riu.

Notícia

El projecte, sota el nom "Riberes de Vic", busca renaturalitzar l'espai i el curs fluvial del mateix riu.

Notícia
Foto: CERM

Foto: CERM

El Bioblitz és un esdeveniment de descoberta de la natura promogut per diversos museus d’Europa on, en un sol dia, especialistes de flora i fauna, ajudats per voluntaris, identifiquen tots els organismes possibles existents en una àrea determinada.

Butlletí