Bisafe, una innovadora solució anti-robatori de bicicletes, guanyadora del ‘smartCAT Challenge’ de mobilitat

07/11/2017 - 10:22

Busup, una plataforma de transport col·lectiu sota demanda, i Shotl que facilita el transport a barris sencers de manera flexible i eficient, van ser les dues aplicacions que van obtenir el segon i tercer premi, respectivament.

Bisafe, una innovadora solució que utilitzant tecnologia sense fil, és capaç de detectar els robatoris de la teva bicicleta, avisar a la policia i facilitar la seva recuperació, va ser la proposta guanyadora de l’smartCAT Challenge, el concurs d’emprenedoria tecnològica impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital sota el paraigua de l’estratègia smartCAT i dins del projecte internacional “Smart City Hack”, que convida emprenedors d’arreu del món a desenvolupar solucions per a les seves ciutats mitjançant iniciatives d’innovació oberta. A més d’obtenir un premi de 5.000 euros, la solució guanyadora podrà participar a la final del concurs internacional que tindrà lloc durant la pròxima edició de l’Smart City Expo World Congress que se celebrarà a partir del pròxim 14 de novembre.

Aquesta proposta es va imposar així als altres 9 finalistes que van competir en directe a la gran final del concurs, que va tenir lloc al Museu de Granollers, i on van obtenir el segon i tercer premi, de 3.000 i 2.000 euros respectivament, les aplicacions Busup, que permet el desplegament de servei d’autobús sota demanda en especial en entorns extra-urbans, i Shotl, que facilita el transport flexible i eficient de ‘darrera milla’ complementant els serveis troncals (tren, metro).

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, va presidir un acte, que va incloure la competició en directe dels 10 projectes finalistes, la deliberació del jurat, l’anunci de premis pilots en les tres àrees temàtiques del repte i el lliurament de premis a les 3 propostes guanyadores. El va acompanyar el Director de l’Estratègia Smart Catalonia de la Generalitat de Catalunya, Dani Marco.

Durant l’acte, també es van anunciar les 3 propostes escollides per a realitzar una prova pilot a l‘entitat o administració que ha liderat cadascun dels àmbits del repte. Així, Aparcaments Oberts realitzarà el pilot de mobilitat en entorns urbans amb l’Ajuntament de Granollers. Parkifast durà a terme el pilot de millora de mobilitat en zones d’alt impacte turístic amb el Consell Comarcal del Baix Empordà. Finalment, Busup farà el pilot de mobilitat en polígons industrials amb Nodus Barberà, a Barberà del Vallès.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Article

Lliurat per la Fundació Impulsa Talentum en el marc de la Fira ISE 2024 que se celebra al Recinte Firal Gran Via

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental instal·larà del 7 de novembre al 5 de gener a espais públics dels municipis consorciats i en el marc de la campanya Aquí no llencem res!- Aquí ho reciclem tot!, un punt informatiu itinerant d'àmbit ambiental per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals.

Article

El projecte preveu desplegar-se en un període de 20 anys amb una inversió de 36 M€, que permetrà, entre d’altres, renovar 73 km de canonades d’aigua

Butlletí