Begues reforça la xarxa de biomassa municipal

24/03/2023 - 10:00

Una nova caldera donarà servei als habitatges del barri de l’Escorxador.

La nova instal·lació es finançarà amb una subvenció de 425.633 euros concedida per la Diputació de Barcelona i permetrà abastir els futurs habitatges de protecció oficial i reforçar el subministrament a altres equipaments municipals.

En el marc del projecte de construcció dels habitatges públics i de lloguer a l'Escorxador, l'Ajuntament de Begues va elaborar el 2021 un projecte per reforçar el centre de calor ubicat darrere del Centre Cívic El Roure i dotar-lo d'una nova caldera de biomassa que abasteixi de calefacció i aigua calenta la futura promoció d'habitatges de protecció pública.

L'Ajuntament va presentar el projecte al Programa Sectorial Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona en règim de concurrència competitiva. Recentment, l'organisme ha comunicat la concessió d'una subvenció de 425.633 euros, que representa el 90% del projecte, i que inclou l'adquisició d'una nova caldera amb una potència de 500 kW. La nova caldera s'afegirà a l'equipament que ja conforma el centre de calor del Centre Cívic El Roure, que abasteix aquest equipament, així com la Biblioteca La Ginesta, l'Escorxador i les oficines de la Policia Local.

L'anunci coincideix amb la recta final de les obres del quart centre de calor que s'està construint al costat de l'Ajuntament, que donarà servei al mateix Ajuntament, la Nau, Cal Pere Vell i el Petit Casal, i que permetrà completar la connexió de la totalitat dels equipaments públics del poble a la xarxa de biomassa municipal, convertint Begues en l'únic municipi del Baix Llobregat amb tots els seus edificis abastits amb biomassa forestal.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatBegues

Relacionats

Article

Amb el nou centre de calor de biomassa que s'està construint al costat de l'Ajuntament de Begues, tots els equipaments municipals disposaran de calefacció i aigua calenta alimentades per aquest combustible natural.

Article
Nova convocatòria de subvencions per promoure l’autoconsum energètic a Sant Vicenç dels Horts

Les persones propietàries d’immobles i les comunitats veïnals poden sol·licitar-les pels projectes d’instal·lació de plaques fotovoltaiques realitzats o previstos entre l’1 de setembre de 2022 i el 30 de setembre de 2023.

Article

A punt d'entrar en funcionament una nova instal·lació fotovoltaica a la coberta del poliesportiu municipal, dins del pla metropolità Ajuntaments 100 % renovables. Donarà servei, a banda del mateix poliesportiu, als edificis de Sostenibilitat i Territori de l'Ajuntament, a la llar d'infants El Rodó i a l'espai Sociosanitari Josep M. Salas. Aquesta acció complementa la fotolinera pública V2G bidireccional, primera del seu tipus a l'Estat espanyol.

Butlletí