Begues aposta per la biomassa com a font d'energia verda

20/11/2022 - 10:00

Amb el nou centre de calor de biomassa que s'està construint al costat de l'Ajuntament de Begues, tots els equipaments municipals disposaran de calefacció i aigua calenta alimentades per aquest combustible natural.

Begues continua l'aposta decidida per la biomassa com a sistema d'escalfament dels equipaments municipals. De fet, avancen a bon ritme les obres de construcció del quart centre de calor de biomassa, el qual s'està edificant al costat de l'Ajuntament.

Aquest nou centre de calor donarà servei al mateix edifici consistorial i també a Cal Pere Vell, al Petit Casal i a la Nau. D'aquesta manera, tots els equipaments municipals disposaran de calefacció i aigua calenta alimentades per biomassa, fet que convertirà Begues el primer municipi del Baix Llobregat que abasteix tots els seus equipaments públics amb aquesta energia verda.

 

Elements informatius i visita guiada

A més, per tal de donar a conèixer encara més l'aposta municipal per la biomassa a Begues, l'Ajuntament ha posat en marxa una sèrie d'accions informatives. En aquest sentit, els diferents centres de calor disposaran d'uns elements informatius al seu exterior sobre l'ús que es fa a Begues de la biomassa i dels beneficis mediambientals i econòmics que aporta.

També s'identificaran tots els equipaments abastits amb biomassa, a través d'un senyal exterior amb la nova marca 'Biomassa Begues', present també en fulletons informatius i en un nou espai al web municipal destinat a posar en valor aquesta aposta de poble. També s'ha organitzat una visita a finals del mes d'octubre.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatBegues
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Amb el suport del programa Renovables 2030

Viladecans projecta 20 instal·lacions fotovoltaiques i la renovació d’un miler de punts de llum amb un ajut d’1,1 milions d’euros de Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona.

Article

Un cop enllestides les obres i fetes les comprovacions, el 20 de desembre, s'ha posat en marxa la caldera de biomassa que ha de generar l'energia tèrmica necessària per cobrir les necessitats d'aigua calenta i de calefacció del Complex Esportiu Municipal i del Pavelló Municipal d'Esports d'Alella.

Article

En els darrers mesos s'ha proceidt a la substitució d'un total de 668 llumeneres de la via pública.

Butlletí