Barcelona Energia torna a il·luminar els escenaris del Festival Grec amb energia renovable

Font: Barcelona Energia

11/07/2023 - 12:21

Per segon any consecutiu, la comercialitzadora pública d’electricitat contribuirà a reduir l’impacte ambiental d’un dels actes culturals més rellevants de Barcelona

Barcelona Energia (BE), la companyia pública de comercialització elèctrica de l’àrea metropolitana de Barcelona, subministrarà d’electricitat amb origen 100% renovable l’edició d’enguany del Grec Festival de Barcelona. És el segon any consecutiu que Barcelona Energia porta energia verda a un dels actes culturals més importants de la capital catalana, amb la intenció de reduir l’impacte mediambiental de l’esdeveniment, que es desenvoluparà del 29 de juny al 30 de juliol a diferents punts de la ciutat.

L’energia verda de Barcelona Energia evitarà que s’emetin més de 2.964 Kg de CO₂ i permetrà un estalvi econòmic del 10,16% en el terme d’energia durant el festival.

En aquesta línia, l’elèctrica pública metropolitana treballa per impulsar un plantejament energètic més sostenible, basat en l’eficiència, la generació d’energies renovables i la participació ciutadana. El seu objectiu és contribuir a la transició cap a aquest model, potenciant l’autoconsum, l’energia 100% verda i un servei de proximitat. Així, en l’àmbit de la cultura, a més de col·laborar amb el Grec, l’empresa manté convenis per subministrar energia sostenible a esdeveniments com Llum Barcelona, les fires de Nadal de la ciutat comtal o la Fira de la Puríssima de Sant Boi de Llobregat, així com a entitats com el Teatre Lliure, entre altres.

Per la seva part, el festival Grec treballa en la seva responsabilitat des d’una perspectiva sostenible, en ser un dels festivals més emblemàtics de la ciutat. Per aquest motiu, està adherit des del 2020 al Programa d’Acords voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. A més, destina fons a diferents projectes internacionals que contribueixen a la disminució de les emissions de CO₂.

 

Barcelona Energia i el Grec promouen una acció conjunta a les xarxes socials

En el marc de la seva col·laboració i amb l’objectiu de promoure l’oci sostenible, Barcelona Energia i el Grec han dut a terme una acció conjunta oberta a tots els seguidors d’ambdós perfils a Instagram. L’acció, que ha tingut lloc durant el mes de juny, ha consistit en un sorteig de dues entrades per a l’espectacle David Lang: Prisoner of the state, al Teatre Grec, més un cap de setmana en una casa rural ecològica. 

 

Sobre Barcelona Energia

La comercialitzadora pública d’energia de l’àrea metropolitana de Barcelona va començar a donar servei a la ciutadania l’1 de gener de 2019, i actualment ofereix assistència a més de 12.000 punts de subministrament de tota l’àrea metropolitana de Barcelona. L’operador elèctric metropolità no només compra i ven energia, sinó que també adquireix un compromís amb les energies renovables, ofereix un servei de proximitat amb assessoria personalitzada, utilitza sistemes de transparència en la gestió, aposta per la innovació tot incentivant l’autoconsum i impulsa la participació ciutadana mitjançant la plataforma Decidim Barcelona Energia.

 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

El port català es convertirà en un hub que produeix i subministra energia renovable al mateix temps que descarbonitza l'activitat portuària.

Article

Vuit projectes per instal·lar plaques fotovoltaiques en grans equipaments de la ciutat de Barcelona.

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Butlletí