Balanç d’una Setmana Europea de l’Energia Sostenible plena d’activitats per part de l'AMB

Font: AMB.cat

08/07/2019 - 10:03

Durant la setmana del 17 al 21 de juny s'ha celebrat arreu d'Europa la Setmana Europea de l'Energia Sostenible EUSEW.

L’AMB s’hi ha sumat com cada any amb un complet programa d’activitats amb l’objectiu de promoure el canvi cultural necessari per assolir una transició energètica real i fer front de forma urgent a l’emergència climàtica en la que ens trobem.

Dimarts al matí es va realitzar una visita a la fotolinera bidireccional de Molins de Rei, oberta a la ciutadania. Un grup de tècnics municipals de l’Ajuntament de Mollet del Vallès s’hi van acostar interessats per intercanviar l’experiència dels primers 6 mesos d’aquesta innovadora instal·lació.

El mateix dimarts a la tarda, es va realitzar una visita guiada oberta també a la ciutadania, a la Biblioteca Tirant lo Blanc de Montgat, on està instal·lat el projecte pilot REFER, del qual l’AMB n’és sòcia. L’acte va comptar amb la presència del regidor del mateix municipi, Jordi Ratera, que va mostrar el seu interès pels avenços aconseguits gràcies al REFER, utilitzant una bateria de segona vida de vehicle elèctric, integrada amb els panells solars fotovoltaics de la biblioteca i els seus sistemes de climatització, tot plegat a través d’algoritmes d’optimització que han estat desenvolupats en el marc del projecte.

Dimecres a la tarda, dins del magazín de tarda “Tot es mou” de TV3, l’AMB va intervenir en directe per explicar què és una fotolinera així com la importància de la instal·lació bidireccional de Molins de Rei, la primera fotolinera pública bidireccional de l’Estat. De forma amena i didàctica es va explicar a l’audiència el perquè sistemes d’aquest tipus seran la revolució energètica de la propera dècada i perquè seran clau per assolir una transició energètica 100% renovable.

Finalment, per cloure la Setmana, l’AMB va ser seleccionada per a participar en les conferències oficials de la EUSEW a Brussel·les, on va intervenir dins de la sessió “The road to a 100% green and fully electric transport system”, en la que es va parlar, a més del projecte V2G bidireccional de Molins, del full de ruta mundial sobre sistemes V2G en el marc del task force de l’Agència Internacional de l’Energia, així com de l’anàlisi de cicle de vida dels vehicles elèctrics i els seus competidors. Els ponents provenien d’entitats com EUFORES, fòrum europeu per les energies renovables, vinculat al Parlament Europeu, AVERE, associació europea d’electromobilitat i Transport & Environement, una ONG que avalua les externalitats dels sistemes de transport actuals i futurs.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’objectiu és millorar el comportament energètic i l’impacte ambiental de l’edifici municipal de nou plantes del carrer de Josep Prats. Amb el pla de reformes que es durà a terme a les instal·lacions, s’hi aconseguirà un estalvi energètic del 60%. El projecte, de 2,65 milions d’euros, està finançat per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i el FEDER de la Unió Europea.     

Article

El pròxim mes de setembre es posarà en marxa el projecte SAVE THE HOMES per a facilitar als ciutadans i ciutadanes de València una sèrie de millores en el confort dels seus habitatges a través de la seua rehabilitació energètica. Per a dur-ho a terme s'ha constituït de manera estratègica un consorci conformat per l'Ajuntament de València, mitjançant l'Oficina de l'Energia; el Consell General de Col·legis d'Administradors de Finques de la Comunitat Valenciana i la Generalitat Valenciana, via la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE). El projecte tindrà una duració de 3 anys i comptarà amb un finançament europeu de prop d’1,6 milions d'euros. 11 socis de quatre països europeus estaran involucrats.

Article

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha reduït a la meitat el consum energètic per climatitzar la piscina municipal coberta gràcies a la instal·lació de 160 panells solars híbrids​

Butlletí