Auditoria energètica als centres educatius del Prat

20/01/2017 - 10:20

L'Ajuntament del Prat de Llobregat i les escoles públiques del Prat han fet un pacte. Tenint en compte que l'Ajuntament paga les factures energètiques i que són els centres els qui més poden fer per estalviar, han acordat repartir-se a parts iguals l'estalvi aconseguit en la facturació.

Què hi guanya l’Ajuntament?

  • Redueix el consum d'energia i les emissions de CO2 a la ciutat
  • Redueix la despesa econòmica de la facturació energètica
  • Vetlla pels compromisos del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses per a l'Energia Sostenible (reduir un 20% el consum d'energia, augmentar-ne un 20% l'eficiència i que el 20% del que consumim sigui d'origen renovable).

Què hi guanyen el centres educatius?

  • Descobreixen, investiguen i aprenen sobre l'ús de l'energia a l'escola i a casa.
  • Converteixen l'alumnat en protagonista del canvi.
  • Valoren l’impacte positiu de les pròpies accions i el seu esforç es compensa amb una dotació econòmica.


 

Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat

Relacionats

Notícia

El ple del Prat ha donat el tret de sortida per cercar socis per a la Comunitat Ciutadana d’Energia, Energia del Prat, que es vehicularà a través d’una societat publicocomunitària. S’han aprovat per unanimitat les condicions del concurs per optar a participar de la comunitat, com a accionista privat o mitjançant l’associació d’usuaris que hi canalitzarà la participació ciutadana

Article

El El Periódico de la Energía, diari de referència d'aquest sector, reconeix l’estratègia global de ciutat per impulsar la transició energètica, amb mesures com la creació de la Casa de l'Energia, el desplegament de plaques fotovoltaiques, o la reducció de la factura elèctrica municipal.

Article

La Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI) reconeix amb aquesta distinció el projecte pratenc que, en col·laboració amb l’empresa Recitty, recull els consums energètics dels edificis de la ciutat, tant elèctrics com de gas.

Butlletí