apps per posar els ODS en acció

Font: SDGaction

21/12/2020 - 09:51

Us recomanem dues apps per a dispositius mòbils que permeten conèixer millor els ODS.

 

ODS en acció 

L'aplicació ODS en Acció (SDG in action) s'ha desenvolupat per ressaltar els Objectius de Desenvolupament Sostenible, la llista de tasques pendents de l'món per posar fi a la pobresa, reduir les desigualtats i fer front a el canvi climàtic. L'aplicació està disponible gràcies a GSMA, que representa els interessos de gairebé 800 operadors de telefonia mòbil de tot el món, dins el Projecte Everyone, una campanya mundial sense ànim de lucre que treballa per a difondre els missatges dels ODS.

L'aplicació permet conèixer els 17 ODS, obtenir informació sobre els seus objectius favorits, esbrinar com contribuir a aconseguir-los, crear les teves pròpies iniciatives i convidar a altres a sumar-se a esdeveniments i accions sostenibles.

 

Una app pel que han de saber els governs locals sobre els ODS

Ja està disponible la nostra nova aplicació mòbil i tablet de l'entitat internacional CGLU dedicada a tot el que els governs locals han de saber sobre els 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS). 

Aquesta app t'ajudarà a descobrir com cadascun dels 17 objectius de desenvolupament sostenible està directament relacionat amb el treball diari dels governs locals i regionals. A través d'un format interactiu podràs participar activament i adonar-te de la importància que té el treball dels governs locals i regionals per a la consecució dels ODS.

Visitant l'espai dedicat a cada objectiu entendràs per què els governs locals no haurien de ser vistos com a mers implementadors de l'agenda. De fet, els governs locals i regionals són responsables polítics, catalitzadors de el canvi i el nivell de govern més ben situat per vincular els objectius globals amb les comunitats locals.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Elaborat per la Fundació Pere Tarrés

La Fundació Pere Tarrés seleccionat 12 dels 17 ODS, un per a cada mes de l’any, per il·lustrar el calendari del curs 2020-2021. Cada mes, es proposen activitats pedagògiques adreçades a aprofundir en aquests 12 objectius.

Article

Per tal d’oferir una mica de llum a la situació actual i contribuir a orientar les prioritats de l’Agenda 2030 a nivell local, des de la Diputació de Barcelona, s'ha adaptat la informació inclosa en l’Informe de les Nacions Unides Responding to the socio-economic impacts of COVID-19 a la realitat del món local.

Notícia
Núria Parlon, a la presentació de la Guia pràctica per elaborar l’Agenda 2030 Local i de les eines per fomentar la participació ciutadana.

Núria Parlon, a la presentació de la Guia pràctica per elaborar l’Agenda 2030 Local i de les eines per fomentar la participació ciutadana.

La corporació posa a disposició dels ens locals la Guia pràctica per elaborar l’Agenda 2030 Local per acompanyar-los en la implementació i localització dels ODS i eines per fomentar la participació ciutadana.

Butlletí