Amposta entra la sostenibilitat energètica a les escoles amb el projecte «Itinerari de la llum»

Font: Aguaita.cat

26/10/2022 - 08:30

La iniciativa d’educació ambiental es desenvoluparà en tots els centres educatius de primària de la ciutat i a l’espai Tataküa

El projecte d’educació ambiental "Itinerari de la llum" portarà conceptes com sostenibilitat, petjada de carboni o transició energètica a les aules de tots els centres educatius de primària d’Amposta i al Centre d’Educació Especial l’Àngel. Una acció que han engegat esta setmana la regidoria d’Educació de l’Ajuntament i l’associació Tataküa i que s’emmarca en el projecte de renovació de l’enllumenat públic de tota la ciutat.

"Fa cinc anys naixia un projecte ambiciós de més de 3,3 milions d’euros per renovar l’enllumenat públic de tota la ciutat. Una acció, per la qual ens van atorgar una subvenció de fons FEDER, que buscava millorar l’eficiència i gestió de l’enllumenat i generar estalvi energètic, però també conscienciar a la ciutadania", deia l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, qui presentava el projecte de sensibilització per als centres educatius acompanyat de la regidora d’Educació, Núria Marco, el regidor de Serveis, Miquel Subirats, el regidor de Coneixement i Qualitat, Pau Cid, i les membres de Tataküa.

L’"Itinerari de la llum" vol implicar els xiquets i xiquetes de la ciutat en l’estalvi energètic i la conscienciació ambiental. Tomàs destacava que "per aconseguir la sostenibilitat energètica necessitem canviar el model de producció i de consum, i l’administració tenim un paper important implicant a la societat, en aquest cas als xiquets i xiquetes que, a banda de formació que rebran, podran traslladar tot l’après a casa seva". Amposta és un dels ajuntaments adherits als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, on precisament una de les fites que es marquen és la d’assolir ciutats resilients, inclusives i sostenibles.


 

Municipis: 
MontsiàAmposta

Relacionats

Article

L’activitat “Camins Escolars” torna un curs més per fomentar que els infants vagin a l’escola a peu i de forma autònoma

Article

L'alumnat ha procedit d’una desena de centres educatius de Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Malgrat de Mar.

Article

Alumnes de 3r d’ESO de l’Institut de Taradell participen a la primera edició del projecte Avancem cap al residu Zero, del Servei d’educació ambiental de la Mancomunitat, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Butlletí