Alumnes de les tres escoles d’educació primària fan un itinerari energètic, dins del programa Escoles Verdes

05/06/2017 - 16:05

L’itinerari va ser preparat i realitzat per alumnat i professorat dels cicles mitjà i superior, amb l’objectiu d’estudiar els diferents tipus d’energia produïda i transformada a Súria.

Alumnes de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria han participat en un itinerari per diferent fonts d’energia del nucli urbà i del seu entorn, dins del programa Escoles Verdes. El títol general de les activitats del programa per a aquest curs 2016-17 és ’L’energia que mou Súria’.

El recorregut constava de set parades: estació d’autobusos, transformador elèctric de la plaça de Sant Joan, pavelló municipal d’esports, salt d’aigua, estació de regulació del gas natural, empresa Remosa i gasolinera de l’entrada sud de la vila. Cadascun d’aquests punts de producció o transformació energètica comptava amb una fitxa per tal de descriure’n el funcionament, el tipus d’energia que utilitza i les seves utilitats.

L’alumnat d’educació infantil i cicle inicial també participa aquest curs 2016-17 en el programa Escoles Verdes amb l’activitat ’Les maletes de l’energia’. Cada escola ha elaborat dues maletes amb fitxes i material escolar per poder experimentar amb diferents tipus d’energia: mecànica, eòlica, hidràulica, magnètica i elèctrica.

Les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria formen part del programa Escoles Verdes des del curs 2003-04. L’any 2009 van obtenir el premi Escoles Verdes, atorgat per la Generalitat dins dels Premis Medi Ambient.

 La presència dels tres centres suriencs en aquesta iniciativa d’àmbit català compta amb el suport de les àrees de Medi Ambient i d’Ensenyament de l’Ajuntament de Súria.


 

Municipis: 
BagesSúria

Relacionats

Article

Durant els mesos de maig i juny s’han organitzat diversos tallers per a fomentar l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables

Article
Un dels rètols indicatius a la vora del Cardener | AjSú

Un dels rètols indicatius a la vora del Cardener | AjSú

El Cardener compta amb un nou itinerari al seu pas per Súria, coincidint amb l'acabament de la darrera fase del Pla de Millora d'Actuacions en tots els trams de la llera, que ja ha estat completada. El primer pas d'aquest itinerari ha estat la instal·lació de quatre plafons informatius sobre la importància natural i social del riu.

Notícia
Palma, Almassora i Benidorm, entre d'altres, també han rebut reconeixement

Els ajuntments de Cornellà de Llobregat i de Sant Fruitós de Bages i el Consell comarcal d'Osona ha estat un dels guardonats en la setzena edició dels premis estatals Ciutat Sostenible, que atorga anualment la Fundació Fórum Ambiental amb el suport del Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

Butlletí