Ajuts per l'adquisició de vehicles elèctrics

Font: Generalitat de Catalunya i IDAE

04/10/2021 - 23:32

La Generalitat de Catalunya ha publicat el passat 27 de setembre la convocatòria de l'any 2021 per a la concessió de subvencions del Programa d'incentius a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III

Seguint la línia d'edicions anteriors del Programa MOVES, la finalitat d'aquestes ajudes és promoure l'electrificació de la mobilitat i donar l'impuls a la indústria i al sector empresarial associat.

Quant al pressupost d'aquesta convocatòria el pressupost disponible corresponent a Catalunya és de 65 milions d'euros.

Es contemplen dos programes d’incentiu a la mobilitat elèctrica. Un programa per al foment de l’adquisició de vehicles elèctrics que disposin d’endoll i de pila d’hidrogen, i un segon programa de suport al desplegament de la infraestructura de recàrrega.

El programa MOVES 3 no inclou vehicles híbrids que no disposin d’un endoll per connectar a la xarxa elèctrica, ni vehicles de gas (GLP, GNC, GNL).

Els imports van des dels 1.100€ per a un quadricicle lleuger, 7.000 € per a furgonetes i per a vehicles un import màxim de 4.500 €. També destacar que s’incrementa la intensitat de l’ajut en cas de desballestar un vehicle antic.

Els ajuts es poden sol·licitar des de l’endemà de la publicació de la convocatòria i fins al 31 de desembre de 2023.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

S'ampliarà la xarxa metropolitana pública actual de 10 a 102 a finals del 2024

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Butlletí