Ajuts per l'adquisició de vehicles elèctrics

Font: Generalitat de Catalunya i IDAE

04/10/2021 - 23:32

La Generalitat de Catalunya ha publicat el passat 27 de setembre la convocatòria de l'any 2021 per a la concessió de subvencions del Programa d'incentius a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III

Seguint la línia d'edicions anteriors del Programa MOVES, la finalitat d'aquestes ajudes és promoure l'electrificació de la mobilitat i donar l'impuls a la indústria i al sector empresarial associat.

Quant al pressupost d'aquesta convocatòria el pressupost disponible corresponent a Catalunya és de 65 milions d'euros.

Es contemplen dos programes d’incentiu a la mobilitat elèctrica. Un programa per al foment de l’adquisició de vehicles elèctrics que disposin d’endoll i de pila d’hidrogen, i un segon programa de suport al desplegament de la infraestructura de recàrrega.

El programa MOVES 3 no inclou vehicles híbrids que no disposin d’un endoll per connectar a la xarxa elèctrica, ni vehicles de gas (GLP, GNC, GNL).

Els imports van des dels 1.100€ per a un quadricicle lleuger, 7.000 € per a furgonetes i per a vehicles un import màxim de 4.500 €. També destacar que s’incrementa la intensitat de l’ajut en cas de desballestar un vehicle antic.

Els ajuts es poden sol·licitar des de l’endemà de la publicació de la convocatòria i fins al 31 de desembre de 2023.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article


En el marc de la Setmana de la Mobilitat, Martorell ha celebrat una setmana d'actes i inici de nous projectes per promoure la mobilitat sostenible a la ciutat: bus elèctric, la fotolinera, el bicitancat o els camins escolar son algunes de les accions presentades.

Notícia

La fotolinera està instal·lada a l'aparcament de l'Illa Esportiva i tot i que és el quart punt de recàrrega de vehicles elèctrics del poble, és el primer que té plaques solars.

Article

Aquest informe explora el paper de l'hidrogen en la transició energètica, i suggereix que la col·laboració publicoprivada té un paper clau en l'impuls d'aquest model per avançar en el camí de l'Agenda 2030.

Butlletí