Agència de la Natura de Catalunya, digues la teva

13/10/2022 - 14:13

S’inicia el procés de participació ciutadana per redactar els seus Estatuts de l’Agència de la Natura de Catalunya

El juliol de 2020 el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 7/2020, del 2 de juliol, de l'Agència de la Natura de Catalunya. Aquesta nova entitat de dret públic aglutinarà la protecció, la planificació, la gestió, la restauració, la millora i l'estudi del medi natural de Catalunya, tant en l'àmbit continental com marí. Per constituir, de manera efectiva, aquest nou ens cal aprovar-ne els estatuts.  En aquests moments, tot just s’inicia el procés de la seva redacció i per fer-ho, s’obre un procés de participació ciutadana per debatre els aspectes clau de la governança i el desplegament territorial de la futura Agència.

 

El procés s’inicia amb una  sessió informativa que tindrà lloc el proper 26 d’octubre de 10.30 h a 12 h en format virtual i que està oberta a qualsevol persona interessada. Enllaç a la sessió.

Durant el mes de novembre i desembre s’organitzaran vuit sessions deliberatives al territori i dues sessions sectorials, adreçades al món local i al món científic.

Més informació del procés de participació i un apartat on poder fer les vostres aportacions.
 


 

Relacionats

Notícia

Arrenca el procés participatiu, obert a tota la ciutadania, per a l’elaboració de l’Agenda Estratègica del Pirineu amb horitzó 2030. L’Agenda, impulsada per la Vicepresidència del Govern, serà el full de ruta per orientar el desenvolupament de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Solsonès, Berguedà i Ripollès, prioritzant la dinamització econòmica, la sostenibilitat i l’arrelament de la ciutadania.

Opinió

El Vallès és una realitat ambiental, territorial i orgànica que no entén de divisions i segregacions administratives. Té una singularitat poc comuna. No és cap pati del darrere.

Notícia

La primera de les activitats de preservació de l’entorn natural i de neteja es va celebrar el 5 de juny a l'entorn del riu Francolí i la Sallida.

Butlletí