Agència de la Natura de Catalunya, digues la teva

13/10/2022 - 14:13

S’inicia el procés de participació ciutadana per redactar els seus Estatuts de l’Agència de la Natura de Catalunya

El juliol de 2020 el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 7/2020, del 2 de juliol, de l'Agència de la Natura de Catalunya. Aquesta nova entitat de dret públic aglutinarà la protecció, la planificació, la gestió, la restauració, la millora i l'estudi del medi natural de Catalunya, tant en l'àmbit continental com marí. Per constituir, de manera efectiva, aquest nou ens cal aprovar-ne els estatuts.  En aquests moments, tot just s’inicia el procés de la seva redacció i per fer-ho, s’obre un procés de participació ciutadana per debatre els aspectes clau de la governança i el desplegament territorial de la futura Agència.

 

El procés s’inicia amb una  sessió informativa que tindrà lloc el proper 26 d’octubre de 10.30 h a 12 h en format virtual i que està oberta a qualsevol persona interessada. Enllaç a la sessió.

Durant el mes de novembre i desembre s’organitzaran vuit sessions deliberatives al territori i dues sessions sectorials, adreçades al món local i al món científic.

Més informació del procés de participació i un apartat on poder fer les vostres aportacions.
 


 

Relacionats

Acte
02/10/2023 - 08:00
El Jou Nature (Guardiola de Berguedà)
Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí