Acaba la marató de l'energia a Granollers amb un estalvi superior al 30% en aigua i del 8%, en llum

03/03/2018 - 21:23

La reducció del consum en gas natural només ha arribat al 2%, a l'escola Joan Solans

Aquesta setmana ha finalitzat la 3a edició de la marató de l'energia, l'Estalgia, que durant tot el mes de febrer ha promogut reduir el consum energètic als cinc centres educatius que hi han participat: l'Escola Municipal del Treball, el Centre Vallès i les escoles Salvador Espriu, Joan Solans i Granularius.  

Els resultats de l'estalvi global registrat durant les quatre setmanes de marató ha estat d'un 31,57% pel que fa a aigua (a tots cinc equipaments), un 8 % en electricitat (escoles Salvador Espriu, Joan Solans i Granulàrius) i un 2 % en gas natural (aconseguit per l'escola Joan Solans; els altres tres centres consumidors de gas no han pogut reduir-lo).  

L'estalgia ha promogut, entre l'1 i el 28 de febrer, un consum racional i responsable d'energia. Les baixes temperatures no han ajudat a l'hora de fer possible un estalvi en calefacció (gas natural). L'Estalgia ha promogut dues xerrades amb consells pràctics sobre com reduir el consum tant a casa com als equipaments públics, a més de tallers a les escoles amb la mateixa finalitat. 

El propòsit era reduir un 10 % els consums d'aigua, electricitat i gas en aquests cinc equipaments. Per això, s'ha fent un seguiment setmanal dels consums i es fan accions per reduir-los. Els diners estalviats -en la 1a i 2a edició de l'Estalgia es va arribar als 16.000 i 3.000 euros, respectivament - es destinaran a finalitats solidàries, sobretot, a reduir els efectes de la pobresa energètica, a través dels Serveis Socials municipals.   

A més de Granollers, nou municipis participen a la III Marató de l'Estalvi energètic: Barcelona, Esplugues de Llobregat, Malgrat de Mar, Manresa, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú i Palau-Solità i Plegamans. En total, 93 equipaments públics amb 2.500 treballadors, 12.000 alumnes i 150.000 usuaris. El projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica. La campanya, que arriba a la cinquena edició, es farà durant aquest mes de febrer a cinc equipaments municipals. Enguany la campanya afegeix l’objectiu de sensibilitzar sobre l’emergència climàtica

Article

L'Escola Municipal del Treball, l'Institut Antoni Cumella, l'Escola Municipal Salvador Llobet, l'Escola Salvador Espriu i el Cinema Edison de Granollers ja s'escalfen amb calderes alimentades per biomassa, amb estella procedent de boscos de proximitat. Aquest fet és possible gràcies a la construcció de la xarxa nord de calor que proporciona calefacció i aigua calenta sanitària i que substituirà el gas natural. 

Article
Material d'una xarxa de calor. Font: Expobiomassa

Material d'una xarxa de calor. Font: Expobiomassa

Durant els darrers 3 anys, l’Ajuntament de Granollers ha participat en el projecte Thermos, projecte de recerca finançat pel programa Horitzó 2020 de la Unió Europea. El projecte ha permès la creació d’una eina que permet planificar i optimitzar xarxes de distribució de calor en entorns urbans, a partir de dades en format GIS.

Butlletí