89 centres educatius de Barcelona inicien el curs amb Camí Escolar, Espai Amic

08/09/2016 - 09:16

Aquests recorreguts s’identifiquen amb senyalització viària específica, horitzontal i vertical, per facilitar als nois i les noies la possibilitat d’anar i tornar a peu de l’escola o l’institut, sols o en grup, de manera autònoma, segura, saludable i sostenible.

 

Coincidint amb l’inici del nou curs escolar 2016-17, alumnat, famílies i comunitats educatives en general d’un total de 89 centres educatius de Barcelona tenen a la seva disposició un Camí Escolar, Espai Amic, que són espais amb senyalització viària, principalment de color verd i blanc, a terra o en senyalitzacions verticals, situats sempre al voltant d’escoles i instituts. L’objectiu d’aquests camins és oferir a l’alumnat la possibilitat d’anar o tornar a peu dels seus centres educatius, sols o en grup, de manera autònoma, saludable, segura i sostenible.

El programa Camí Escolar, Espai Amic s’impulsa des de l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant l’Institut Municipal d’Educació Barcelona; Seguretat i Prevenció; Mobilitat, i els districtes de la ciutat, i compten amb la implicació de les direccions i professorat, de l’alumnat i de les associacions de pares i mares d’alumnes dels centres, de botigues properes als camins i d’entitats i associacions dels barris dels districtes.

Aquesta iniciativa municipal ajuda a impulsar i promoure una ciutat més propera als nois i noies, fomenta la responsabilitat i el respecte, impulsa la convivència i la mobilitat sostenible i prioritza la qualitat de vida de les persones i el respecte per l’entorn social i ambiental i formen forma part de les polítiques de sensibilització i educació viària adreçades des de l’Ajuntament de Barcelona a l’alumnat de la ciutat, a les seves famílies, als centres educatius i, en general, a tota la ciutadania.

Durant el curs 2016-17, es preveu iniciar el projecte de Camins Escolars, Espais Amics que donarà servei a un total de 15 centres educatius de la ciutat.  

Iniciatives de Bus a Peu a Barcelona

Dins del marc del programa Camí Escolar, Espai Amic a la ciutat també hi ha 5 centres educatius que disposen de projectes de Bus a Peu, impulsats des de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta iniciativa municipal es desenvolupa amb la participació de famílies de centres educatius que, amb un recorregut establert, es fan responsables de diferents nois i nois de l’escola i els porten, a peu, des de diferents punts fins a l’escola i a l’inrevés. El trajecte té origen i final, parades a diferents llocs preestablerts, horari i els participants acostumen a portar una armilla que permet una major visibilitat, acompanyats sempre d’adults al davant i darrere.

El Bus a Peu és també un bus educatiu que ajuda als usuaris a adquirir habilitats com a vianants i promou valors com la sostenibilitat, coresponsabilitat, etc… Cada Bus a Peu és diferent i s’adapta a les necessitats dels usuaris, famílies i a les característiques del barri i de l’escola.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La xarxa pedalable de la ciutat creixerà amb la creació de 32,6 quilòmetres més de carrils bici fins al 2023 i la millora dels existents per fer més fàcils, sostenibles i segurs els desplaçaments en bicicleta. En total, la infraestructura tindrà 272 carrils, més de 1.000 si hi sumem els carrers amb un límit de velocitat de 30 km/h i els entorns pacificats com les superilles.

Article

 

El pla Superilla Barcelona preveu guanyar un milió de metres quadrats d’asfalt per recuperar espai per al veïnat, fomentar la vida als barris, crear noves zones verdes, impulsar la mobilitat sostenible i afavorir els comerços, la restauració i les indústries locals. Un nou mapa interactiu permet consultar les actuacions executades i previstes fins al 2023.

Article

La reforma de la via Laietana de Barcelona s’ha adaptat a partir dels usos que la ciutadania li ha donat al carrer en aquest últim any. Oferirà més espai al vianant, la bicicleta i el transport públic i afavorirà el comerç local.

Butlletí