89 centres educatius de Barcelona inicien el curs amb Camí Escolar, Espai Amic

08/09/2016 - 09:16

Aquests recorreguts s’identifiquen amb senyalització viària específica, horitzontal i vertical, per facilitar als nois i les noies la possibilitat d’anar i tornar a peu de l’escola o l’institut, sols o en grup, de manera autònoma, segura, saludable i sostenible.

 

Coincidint amb l’inici del nou curs escolar 2016-17, alumnat, famílies i comunitats educatives en general d’un total de 89 centres educatius de Barcelona tenen a la seva disposició un Camí Escolar, Espai Amic, que són espais amb senyalització viària, principalment de color verd i blanc, a terra o en senyalitzacions verticals, situats sempre al voltant d’escoles i instituts. L’objectiu d’aquests camins és oferir a l’alumnat la possibilitat d’anar o tornar a peu dels seus centres educatius, sols o en grup, de manera autònoma, saludable, segura i sostenible.

El programa Camí Escolar, Espai Amic s’impulsa des de l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant l’Institut Municipal d’Educació Barcelona; Seguretat i Prevenció; Mobilitat, i els districtes de la ciutat, i compten amb la implicació de les direccions i professorat, de l’alumnat i de les associacions de pares i mares d’alumnes dels centres, de botigues properes als camins i d’entitats i associacions dels barris dels districtes.

Aquesta iniciativa municipal ajuda a impulsar i promoure una ciutat més propera als nois i noies, fomenta la responsabilitat i el respecte, impulsa la convivència i la mobilitat sostenible i prioritza la qualitat de vida de les persones i el respecte per l’entorn social i ambiental i formen forma part de les polítiques de sensibilització i educació viària adreçades des de l’Ajuntament de Barcelona a l’alumnat de la ciutat, a les seves famílies, als centres educatius i, en general, a tota la ciutadania.

Durant el curs 2016-17, es preveu iniciar el projecte de Camins Escolars, Espais Amics que donarà servei a un total de 15 centres educatius de la ciutat.  

Iniciatives de Bus a Peu a Barcelona

Dins del marc del programa Camí Escolar, Espai Amic a la ciutat també hi ha 5 centres educatius que disposen de projectes de Bus a Peu, impulsats des de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta iniciativa municipal es desenvolupa amb la participació de famílies de centres educatius que, amb un recorregut establert, es fan responsables de diferents nois i nois de l’escola i els porten, a peu, des de diferents punts fins a l’escola i a l’inrevés. El trajecte té origen i final, parades a diferents llocs preestablerts, horari i els participants acostumen a portar una armilla que permet una major visibilitat, acompanyats sempre d’adults al davant i darrere.

El Bus a Peu és també un bus educatiu que ajuda als usuaris a adquirir habilitats com a vianants i promou valors com la sostenibilitat, coresponsabilitat, etc… Cada Bus a Peu és diferent i s’adapta a les necessitats dels usuaris, famílies i a les característiques del barri i de l’escola.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra del 18 al 22 de setembre, es durà a terme una nova edició de la campanya de sensibilització entre les persones que condueixen motocicletes i ciclomotors per tal que siguin conscients del soroll que fan els seus vehicles mentre circulen per la ciutat.

Article

TMB té previst arribar a tenir un 25% de la flota de zero emissions el 2024, quan la nova flota ja comptarà amb 232 vehicles 100% elèctrics i 44 autobusos d’hidrogen, fet que permetrà a TMB reduir 4.785 tones d’emissions de CO₂ i 22 tones de NOx a l’any.

Article

TMB i Indcar han signat un acord per a realitzar proves reals amb el minibús en les línies de Barcelona durant 3 mesos. La signatura ha tingut lloc en el marc del congrés mundial de transport públic de la UITP de Barcelona, on ha estat presentat el nou minibús sostenible d'INDCAR.

Butlletí