21 Ecohàbits

29/05/2023 - 08:34

Per a aconseguir una societat plena d'ecohàbits sostenibles, l'Ajuntament de Viladecans implica les i els estudiants de primària i secundària a fer cada dia una bona pràctica en família el mes d'abril a través del repte ‘21 ecohàbits per posar-nos en marxa cap al 2030’.

Vint-i-un dies és el temps que es necessita per modificar un hàbit, segons el pare de la psicologia científica, Williams James.

La clau per a canviar una conducta està a repetir l'acció durant aquest temps fins que aquest canvi es torni automàtic. Per a aconseguir una societat plena d'ecohàbits sostenibles, l'Ajuntament de Viladecans implica les i els estudiants de primària i secundària a fer cada dia una bona pràctica en família el mes d'abril a través del repte 21 ecohàbits per posar-nos en marxa cap al 2030. Per això, s'ha repartit en els centres un quadern d'accions. Les primeres 3.000 persones que completin el repte aconseguiran un embolcall reutilitzable per a l'entrepà, que es pot anar a buscar, en horari d'atenció al públic, a Can Modolell, Torre del Baró, Torre-roja, Espai Públic, C/Major, C/Sitges (serveis generals), masia Can Palmer o Viladecans Informació.

La iniciativa cerca la reducció dels residus que es llancen al contenidor gris. Per això, es promou la separació selectiva a casa i l'ús de les minideixalleries, s'anima a comprar productes sense embalatge, es convida a reduir el malbaratament alimentari o la compra de productes d'un sol ús i s'anima a reduir la generació de residus a partir de la reparació i la reutilització. També s'exhorta a fer un ús correcte de papereres, contenidors i servei de recollida d'andròmines velles oferit per l'Ajuntament per a tenir una ciutat més cívica i sostenible.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatViladecans

Relacionats

Notícia

Prop de 700 estudiants d’entre 6è de primària i 2n d’ESO de les escoles i instituts de Viladecans han sortit al carrer per mesurar el perímetre i l’alçària de gairebé 1.300 arbres urbans de la ciutat, amb l’objectiu de quantificar el carboni emmagatzemat en aquests.

Article

El Prat de Llobregat posa en marxa la campanya 'Objectiu 90' per fer front a la sequera. L'acció de sensibilització busca engrescar la ciutadania a sumar-se a un nou repte per estalviar aigua amb petits gestos quotidians.

Article

L'alumnat i els centres educatius de Sant Joan Despí seran agents protagonistes en la lluita de la ciutat per mitigar els efectes del canvi climàtic i per transitar cap a un model més sostenible i ecològic

Butlletí