21 Ecohàbits

29/05/2023 - 08:34

Per a aconseguir una societat plena d'ecohàbits sostenibles, l'Ajuntament de Viladecans implica les i els estudiants de primària i secundària a fer cada dia una bona pràctica en família el mes d'abril a través del repte ‘21 ecohàbits per posar-nos en marxa cap al 2030’.

Vint-i-un dies és el temps que es necessita per modificar un hàbit, segons el pare de la psicologia científica, Williams James.

La clau per a canviar una conducta està a repetir l'acció durant aquest temps fins que aquest canvi es torni automàtic. Per a aconseguir una societat plena d'ecohàbits sostenibles, l'Ajuntament de Viladecans implica les i els estudiants de primària i secundària a fer cada dia una bona pràctica en família el mes d'abril a través del repte 21 ecohàbits per posar-nos en marxa cap al 2030. Per això, s'ha repartit en els centres un quadern d'accions. Les primeres 3.000 persones que completin el repte aconseguiran un embolcall reutilitzable per a l'entrepà, que es pot anar a buscar, en horari d'atenció al públic, a Can Modolell, Torre del Baró, Torre-roja, Espai Públic, C/Major, C/Sitges (serveis generals), masia Can Palmer o Viladecans Informació.

La iniciativa cerca la reducció dels residus que es llancen al contenidor gris. Per això, es promou la separació selectiva a casa i l'ús de les minideixalleries, s'anima a comprar productes sense embalatge, es convida a reduir el malbaratament alimentari o la compra de productes d'un sol ús i s'anima a reduir la generació de residus a partir de la reparació i la reutilització. També s'exhorta a fer un ús correcte de papereres, contenidors i servei de recollida d'andròmines velles oferit per l'Ajuntament per a tenir una ciutat més cívica i sostenible.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatViladecans

Relacionats

Article


L’Espai Natural del Remolar-Filipines, a Viladecans, va estrenar el seu centre d’informació renovat i ho va fer coincidir amb la celebració del Dia Mundial dels Ocells, diumenge, 2 d’octubre.

Article

Lliurats els premis del VII Concurs de Dibuix “Descobreix el riu”, dedicat al blauet

Article

ACTUA X 25 és el nom de la iniciativa que aglutina totes les accions que formen part dels actes de celebració dels 25 anys de la Xarxa d’Escoles Verdes.

Butlletí