Alliberament d’onze turons europeus criats en captivitat

26/03/2024 - 13:00

La Fundació Barcelona Zoo participa en el projecte TuroCat, que treballa per recuperar aquesta espècie en perill d’extinció. Des de l’entrada en funcionament del programa l’any 2018 se n’han alliberat 24 exemplars

Sis turons s’han portat a l’espai Raimat Natura de Lleida i cinc a l’Alt Empordà, on actualment viu la comunitat més gran d’aquests animals. En aquest cas, se’ls ha col·locat un xip per poder fer-ne el seguiment.

La desaparició progressiva del turó europeu, especialment remarcable al llarg els últims 30 anys, té com a causes principals la destrucció de l’hàbitat, els atropellaments, el control de depredadors amb verins, la hibridació amb la fura i l’ús de pesticides i rodenticides.

El projecte TuroCat va néixer gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya i d’una beca de la Fundació Barcelona Zoo. Hi participen diverses institucions i entitats.

La preservació d’espècies autòctones i la divulgació per apropar la biodiversitat del territori a la ciutadania són dos dels eixos principals del Zoo de Barcelona.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

A Bigues i Riells del Fai, el projecte Llegim el Riu vol impulsar la participació ciutadana per millorar l’estat dels rius. Aquest dimarts s’ha fet una jornada emmarcada dins la programació per celebrar el Dia de la Terra.

Acte
21/04/2024 - 10:00
Jardí Botànic de Barcelona
Notícia

El primer tram, del molí de l'Esquís a la Mare de les Fonts, mostra cinc panells amb els elements més característics de la zona

Butlletí