Transició energètica a Catalunya: fem-ho bé!

dimecres, 15 març, 2023 - 19:30 a 21:00
En línia



Un estudi recent demostra que Catalunya té la possibilitat de produir tota l’energia fotovoltaica que necessita únicament a través de l'aprofitament de tots els espais ja degradats o antropitzats. Permetria evitar la destrucció de camps de conreu i espais naturals. Durant aquesta sessió es presentaran les conclusions per a Catalunya de l’Estudi "RENOVABLES SOSTENIBLES: FOTOVOLTAICA. Aproximación al potencial fotovoltaico en España con mínimos impactos en la biodiversidad, el territorio y que beneficie a la ciudadanía" realitzat per l'Observatori de la Sostenibilitat (amb Fernando Prieto com a investigador principal) per encàrrec d’Aliente.
 
Finalitzada la presentació de l'estudi de Fernando Prieto, intervindran representants de GEPEC - EdC i de la Xarxa Catalana per una Transició Energètica Justa per posar en relleu la necessitat d'aprofitar aquesta oportunitat per fer compatible la implantació de les renovables amb la preservació del medi ambient i sobirania alimentària, tot avançant cap a un model de transició energètica basada en l'empoderament ciutadà.

Programa
Inscripcions




 

Organitzador: 
Xarxa Catalana per una Transició Energètica Justa
Categories: 
Energia

Relacionats

Entrevista
Jorge Andrey, soci de la consultora de transició energètica Samso

Andrey defensa una transició energètica que vagi més enllà del canvi de fòssil a renovable, apostant per un model descentralitzat i democràtic. 

Article

Aquest diccionari suposa una eina fonamental per a la normalització terminològica en un àmbit estratègic per al futur del país com és el procés de transformació del model energètic en el context de la crisi climàtica amb l’objectiu de neutralitat de carboni per a l’any 2050.

Notícia

El Govern de la Generalitat de Catalunya aprova un decret llei per augmentar la resiliència del subministrament elèctric que defineix com cal tramitar les instal·lacions de bateries.

Butlletí