Transició energètica a Catalunya: fem-ho bé!

dimecres, 15 març, 2023 - 19:30 a 21:00
En líniaUn estudi recent demostra que Catalunya té la possibilitat de produir tota l’energia fotovoltaica que necessita únicament a través de l'aprofitament de tots els espais ja degradats o antropitzats. Permetria evitar la destrucció de camps de conreu i espais naturals. Durant aquesta sessió es presentaran les conclusions per a Catalunya de l’Estudi "RENOVABLES SOSTENIBLES: FOTOVOLTAICA. Aproximación al potencial fotovoltaico en España con mínimos impactos en la biodiversidad, el territorio y que beneficie a la ciudadanía" realitzat per l'Observatori de la Sostenibilitat (amb Fernando Prieto com a investigador principal) per encàrrec d’Aliente.
 
Finalitzada la presentació de l'estudi de Fernando Prieto, intervindran representants de GEPEC - EdC i de la Xarxa Catalana per una Transició Energètica Justa per posar en relleu la necessitat d'aprofitar aquesta oportunitat per fer compatible la implantació de les renovables amb la preservació del medi ambient i sobirania alimentària, tot avançant cap a un model de transició energètica basada en l'empoderament ciutadà.

Programa
Inscripcions
 

Organitzador: 
Xarxa Catalana per una Transició Energètica Justa
Categories: 
Energia

Relacionats

Acte
18/05/2023 - 18:30
Auditori del museu de la ciència del Cosmocaixa
Article

Està ubicada a Can Comamala i ofereix assessorament a particulars i empreses per transformar immobles perquè siguin més eficients energèticament.

Article

L'Agència ha fet 383 assessoraments de temàtiques diverses. Aquest dimarts s’ha reunit el Patronat de la Fundació Lleida 21, que ha aprovat la memòria d’activitats i els comptes del 2022. Les Ecoactivitats i Lleida en Viu han registrat xifres de participants prepandèmia.

Butlletí