Sitges ReciclaArt '23

divendres, 9 juny, 2023 - 00:00 a diumenge, 9 juliol, 2023 - 23:59
Sitges

7è festival de reciclatge i art responsable

Del 9 de juny al 9 de juliol, 2023 al Miramar C.C. de Sitges

Vivim en un planeta amb recursos limitats, i de les nostres accions diàries depèn el seu estat de salut, que és el nostre després de tot. El festival Sitges ReciclArt 2023 arriba a la seva setena edició amb el mateix objectiu: sensibilitzar sobre les conseqüències dels nostres hàbits en la salut del medi ambient per mitjà d’accions lúdiques que exposin la realitat del que està passant en l'oceà i les seves costes, a fi que prenguem consciència que un consum responsable de plàstics portarà com a resultat que hi hagi menys contaminació.
.

Menys és més: Menys plàstic a la mar, més salut per a tots

Cada dia som més els que recollim plàstics a les platges, com a exemple viu que la nostra acció, d’alguna manera no ha sigut en va. A més, el sol fet que el que hem recol·lectat sigui transformat en obres d’art a partir d'allò que fins al moment era brossa, que alguna d’aquestes obres hagi provocat el somriure en més d’un de nosaltres i que amb elles hagin recuperat la dignitat perduda aquells residus, després d’acabar, per accident el seu viatge sense retorn a les nostres costes, donen motius més que suficients per seguir amb aquesta manera de fer, fruit de la creativitat, perquè gràcies a tot l’exposat, els residus que arribin a les nostres costes en el futur ja no seran el mateix, ni seran vistos de la mateixa manera i és això el que dona sentit a la nostra obra conjunta.

Siguis qui siguis, vinguis d’on vinguis: ets benvingut

 

Sitges ReciclArt t'espera

La programació d’aquesta edició és la continuació de l’anterior i el resultat de continus canvis realitzats sobre el que hem assolit per a millorar de manera concreta l’objectiu primer, per tant el que ahir va ser una meta és avui on comença el proper repte, que ve a ser el mateix de sempre: visibilitzar la contaminació marina per plàstics amb el llenguatge propi de la creativitat.

Amb seu a Miramar C.C. l’Exposició Sitges ReciclArt presenta una selecció 43 obres de 23 creadors de l'art responsable i del reciclatge. El seu objectiu és visibilitzar el treball d’artistes que desenvolupen conceptes com ecologia i canvi climàtic en les seves obres, donant lloc a una reflexió sobre el paper de l’art en la transformació social cap a un món més sostenible en els aspectes mediambientals, socials i econòmics.

També i com en anteriors edicions hi ha noves convocatòries obertes a la participació. En el marc del Festival, els alumnes d’ESO de l’Escola Pia de Sitges, l’Institut Joan Ramon Benaprès i l’Institut Vinyet, assistiran al taller “Decorem el Pati de l’Hospital Sant Joan Baptista de Sitges” dirigit per l’artista multidisciplinar Jana Alvarez, on es crearan decoracions artístiques amb les lones, pancartes i banderoles cedides per l’Ajuntament de Sitges. Prop de 200 alumnes de la vila participaran en el taller i visitaran l’exposició col·lectiva al Miramar CC, comissariada per Drap-Art.

Cap acció és més important que altre, però moltes petites accions creen una acció major que afavoreix a tots. Per petita que sigui una acció en concret és més significativa que la més brillant de les idees en abstracte. Són les accions quotidianes les que creen el canvi i generen una nova manera de fer.


 

Municipis: 
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Acte
12/05/2024 - 10:00
Centre d'Estudis del Mar (passeig Marítim, 72. Sitges)
Notícia

Comença la campanya per fomentar la recollida selectiva als habitatges d’ús turístic a Sitges.

Notícia

El certamen se celebrarà del 9 de juny al 9 de juliol amb l’objectiu de posar en valor l’ús de materials reciclats i promoure el canvi d’hàbits per a un planeta més sostenible. Una mostra col·lectiva amb una selecció de 43 obres, creades per 23 artistes, un taller de sensibilització mediambiental adreçat als instituts i visites guiades a l’exposició configuren la programació de la setena edició d’aquest esdeveniment.

Butlletí