Setmana Internacional del Compost. ICAW

diumenge, 5 maig, 2019 a dissabte, 11 maig, 2019

La Setmana Internacional del Compost (ICAW - International Compost Awareness Week) és una iniciativa que se celebra en diferents països cada any durant la primera setmana de maig per informar i promoure l’ús del compost,  explicar d’on prové, com s’ha d’utilitzar i quins són els seus beneficis.

El compost és el producte resultant de la descomposició aeròbia de la matèria orgànica mitjançant el procés de compostatge, que reutilitzat en el sector agrícola, és una eina per a la millora de la fertilitat dels sòls i dels cultius.

L’ICAW es va iniciar al Canadà el 1995 i amb el temps s’ha anat estenent a altres països. Aquesta iniciativa  ha continuat creixent a mesura que més entitats, centres educatius i organitzacions s’hi van adherint.

La propera edició se celebrarà del 5 al 11 de maig de 2019 amb l’objectiu d’organitzar, durant la mateixa setmana, diferents accions de sensibilització i d’informació sobre el compost. 

Quines activitats poden organitzar les entitats, els centres educatius i els ens locals per participar:

  • Jornades i seminaris relacionats amb la gestió dels residus orgànics i el compostatge
  • Visites i portes obertes a planta de compostatge.
  • Tallers i activitats relacionades amb el compostatge i el cicle de la matèria orgànica.
  • Lliurament de bosses amb compost.

Difusió via xarxes socials informació sobre el cicle de la matèria orgànica i el beneficis del compostatge

En cada edició de l’ICAW es reforça un missatge relacionat amb el compostatge. Enguany s’ha escollit el lema "Cool the Climate - Compost", amb el qual es vol posar de manifest que l’aportació del compost als sòls agrícoles contribueix en la reducció de la petjada del carboni i en la mitigació del canvi climàtic.  Per tant, en que hi ha una connexió entre la salut del sòl i el clima. 

Agrairem que les entitats que hi vulguin participar, informin al següent correu electrònic (icaw.arc@gencat.cat) i en facin difusió a les xarxes socials #ICAW #ICAW2019. Ens podeu etiquetar per fer-nos partícips a través de l’usuari o de l'enllaç @residus.cat


 

Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia
Van realitzar una acció anomenada el Gran Allau

Aquesta acció la impulsen 13 centres educatius del programa Escoles+Sostenibles que participen al projecte Embolcalls + Sostenibles, que fomenta la reducció de residus als esmorzars i una alimentació saludable. L’acte va consistir en una simulació d’una gran bola de residus que xocava contra un mur de joves, que simbolitza la seva lluita per disminuir la quantitat de residus que es produeixen.

Article

L’Ajuntament desenvoluparà un projecte mediambiental amb El Salvador. Una delegació de personal tècnic dels Ajuntaments de Gavà, Viladecans i El Prat juntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona han participat d’un procés d’intercanvi de coneixements amb El Salvador, per a contribuir en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Mitjançant el treball en les temàtiques de la gestió de residus i la gestió del tractament de l’aigua s’han dut a terme dos projectes en dues àrees geogràfiques d’El Salvador.

Article

L’ activitat, que compta amb la col·laboració del Casal Salesians Sant Jordi-PES la Mina i l’Associació Casal infantil la Mina, s’emmarca en la campanya municipal iniciada fa uns mesos sota el lema “Així, m’agrada!” que es proposa millorar el civisme i el reciclatge a la ciutat.

Butlletí