Setmana Internacional del Compost. ICAW

diumenge, 5 maig, 2019 a dissabte, 11 maig, 2019

La Setmana Internacional del Compost (ICAW - International Compost Awareness Week) és una iniciativa que se celebra en diferents països cada any durant la primera setmana de maig per informar i promoure l’ús del compost,  explicar d’on prové, com s’ha d’utilitzar i quins són els seus beneficis.

El compost és el producte resultant de la descomposició aeròbia de la matèria orgànica mitjançant el procés de compostatge, que reutilitzat en el sector agrícola, és una eina per a la millora de la fertilitat dels sòls i dels cultius.

L’ICAW es va iniciar al Canadà el 1995 i amb el temps s’ha anat estenent a altres països. Aquesta iniciativa  ha continuat creixent a mesura que més entitats, centres educatius i organitzacions s’hi van adherint.

La propera edició se celebrarà del 5 al 11 de maig de 2019 amb l’objectiu d’organitzar, durant la mateixa setmana, diferents accions de sensibilització i d’informació sobre el compost. 

Quines activitats poden organitzar les entitats, els centres educatius i els ens locals per participar:

  • Jornades i seminaris relacionats amb la gestió dels residus orgànics i el compostatge
  • Visites i portes obertes a planta de compostatge.
  • Tallers i activitats relacionades amb el compostatge i el cicle de la matèria orgànica.
  • Lliurament de bosses amb compost.

Difusió via xarxes socials informació sobre el cicle de la matèria orgànica i el beneficis del compostatge

En cada edició de l’ICAW es reforça un missatge relacionat amb el compostatge. Enguany s’ha escollit el lema "Cool the Climate - Compost", amb el qual es vol posar de manifest que l’aportació del compost als sòls agrícoles contribueix en la reducció de la petjada del carboni i en la mitigació del canvi climàtic.  Per tant, en que hi ha una connexió entre la salut del sòl i el clima. 

Agrairem que les entitats que hi vulguin participar, informin al següent correu electrònic (icaw.arc@gencat.cat) i en facin difusió a les xarxes socials #ICAW #ICAW2019. Ens podeu etiquetar per fer-nos partícips a través de l’usuari o de l'enllaç @residus.cat


 

Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Acte
05/10/2020
Biblioteca El Castell de Vacarisses
Article

El programa «Granollers entra en Simbiosi» ha resultat guanyador nacional del Premis Europeus a la Promoció Empresarial 2020 en la categoria de suport al desenvolupament dels mercats verds i l’eficiència en els recursos. Aquest premi ha valorat el treball per promocionar l’economia circular a la indústria, afavorint la sostenibilitat, la competitivitat i la col·laboració entre el teixit industrial granollerí.

Butlletí